Media

ΕΣΡ: νέα έρευνα για παραπληροφόρηση από κανάλια με αφορμή τον κοροναϊό

ΕΣΡ: νέα έρευνα για παραπληροφόρηση από κανάλια με αφορμή τον κοροναϊό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Διευρύνει τον κύκλο έρευνας του το ΕΣΡ σε τηλεοπτικούς σταθμούς που μετέδωσαν παραπλανητικές διαφημίσεις για τα εμπορικά προϊόντα «Βυζαντινόν» και «Ανοσοποιητικόν» με δήθεν ιδιότητες προστασίας κατά του κοροναϊού covid-19.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης άνοιξε νέα κυρωτική διαδικασία έπειτα απο νέες καταγγελίες που δέχθηκε.

Σύμφωνα με καταγγελίες τις καταγγελίες αυτές «οι τηλεοπτικοί σταθμοί a.Epsilon, Kontra, Βεργίνα TV μετέδωσαν ψευδή πληροφόρηση ως αληθή, και ειδικότερα: απέδωσαν σε εμπορικά προϊόντα, αποκαλούμενα «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΝ» και «ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΝ» ιδιότητες που δήθεν προστατεύουν όσους (τα αγοράζουν και) τα χρησιμοποιούν από τον κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό COVID19, θέτοντας έτσι δυνητικά σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και ιδίως (ακόμα και) σε κίνδυνο ζωής τηλεθεατές που ενδέχεται να εκλάβουν τις σχετικές διαβεβαιώσεις ως σοβαρές και αληθείς».

Σχηματίσθηκε φάκελος, ορίσθηκε εισηγητής και εκλήθησαν οι λειτουργούσες τους τηλεοπτικούς σταθμούς εταιρίες σε ακρόαση για την Τρίτη 12 Μαΐου 2020 και ώρα 11.00.

Ερευνώνται καταγγελίες για προβολή παρόμοιων εκπομπών και σε άλλους σταθμούς.

Το εποπτικό όργανο είχε ανοίξει φάκελο για το alertTV με αφορμή τις εκπομπές «Κόντρα & Ρηξη» που παρουσιάζει ο πρόεδρος του κόμματος Ελληνική λύση και ευρωβουλευτής, Κυριάκος Βελόπουλος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X