Ελλάδα

Ο Ηλίας Μόσιαλος υπουργός Υγείας;

Ο Ηλίας Μόσιαλος υπουργός Υγείας;
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Ηλίας Μόσιαλος ο οποίος κατά γενική ομολογία  προσπάθησε να βοηθήσει όλο το τελευταίο διάστημα στο θέμα του κοροναϊού ενοχλήθηκε από την κριτική που δέχθηκε όταν μιλώντας στην ΕΡΤ προτίμησε να  μην πάρει ξεκάθαρη θέση για την θεία λειτουργία εξοργίζοντας και τους πιο πιστούς του θαυμαστές.

Έτσι αποφάσισε να αποσυρθεί από την καθημερινή ενημέρωση που έδινε στους φίλους του στο facebook επισημαίνοντας ότι θα κάνει ένα μεγάλο διάλειμμα από την ενημέρωση.

Αναφερόμενος ωστόσο στο επίμαχο θέμα   της εκκλησίας μάλλον το έστριψε ο Ηλίας Μόσιαλος αφού αυτή την φορά είπε : « Με επαγωγικό τρόπο και με σεβασμό στους πιστούς και παίρνοντας υπόψη τον πανίσχυρο θεσμό της εκκλησίας και τη μεγάλη επιρροή της, είπα στην ουσία ότι δεν θα πρέπει να γίνεται, όσο διαρκεί, αυτή η κρίση, η θεία λειτουργία. Ναι δεν κατηγόρησα την εκκλησία ούτε σήκωσα το δάκτυλο στους πιστούς. Δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα αυτό. Σε συνθήκες κρίσης και όταν κανείς από τους ειδικούς ή την πολιτεία δεν λέει κάτι για το θέμα της εκκλησίας πήρα με ήπιο αλλά σαφή τρόπο θέση. Επίσης το να λέω ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πιστών (ηλικιωμένοι, ευπαθείς ομάδες) που πάνε στις εκκλησίες (πολλοί πιστοί που δεν είναι στις ευπαθείς ομάδες πάνε σπάνια) δεν θα πρέπει να πάνε είναι πολύ πιο ριζοσπαστική πρόταση από πολλές άλλες. Η στάση μου δυσαρέστησε κάποιους αλλά η ευθύνη όσων ήμασταν παρόντες στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης είναι λίγο διαφορετική από το να γράφεις σχόλια στο Facebook και να πυροβολείς προς όλες τις κατευθύνσεις.»

Η οργή των πολιτών απέναντι στον Ηλία Μόσιαλο έχει να κάνει πάντως ακριβώς με το γεγονός ότι η κυβέρνηση φοβάται να πει στους πιστούς να μην πηγαίνουν στην εκκλησία με την λογική ότι θα δυσαρεστηθεί  η εκκλησία  και άρα θα έχει δημοσκοπικές απώλειες. Ο Ηλίας Μόσιαλος τι απώλειες θα είχε; Εκτός αν αληθεύουν οι πληροφορίες που λένε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον προορίζει για υπουργό Υγείας ! Ε ! τότε ο άνθρωπος έχει τα δίκια του….

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X