Ελλάδα

Ιππόδρομος: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την αμαρτωλή Φίλιππο Ενωση

Ιππόδρομος: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την αμαρτωλή Φίλιππο Ενωση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Καταπέλτης για τη δράση της Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδας ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας στη Βουλή. Στη συζήτηση κατά τη δεύτερη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που αφορά στον ιππόδρομο και τις αλλαγές στη Φίλιππο Ενωση Ελλάδας αποκάλυψε σημεία και τέρατα.

Την ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου, που θα φέρει την κανονικότητα, την ομαλότητα και τη νομιμότητα στη λειτουργία του Ιπποδρόμου, περιμένουν με αγωνία 3.000 οικογένειες, που ζουν από την εργασία τους στον Ιππόδρομο.

Το κλίμα που επικρατούσε στη συνεδρίαση της Επιτροπής θύμιζε καζάνι που βράζει. Οι τόνοι ανέβηκαν κατά την ακρόαση των φορέων όπου οι ιδιοκτήτες (ΕΙΔΙΕ), οι προπονητές (ΕΝΕΠΔΙ) και Ένωση Φιλίππων (ΠΑΝΕΦΙΛ) επιτέθηκαν με σφοδρότητα στην Φίλιππο Ενωση και καταλόγισαν τεράστιες ευθύνες στην ίδια και τον πρόεδρό της Γιάννης Μυτιληναίο για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Μαρκόπουλο.

Ακούστηκαν βαρύτατοι χαρακτηρισμοί όπως «πογκρόμ», «νεποτισμός», «παρανομίες», «τρομοκρατία» αλλά και «φεουδαρχισμός». Αποκαλύφθηκε επίσης ότι η ΦΕΕ και άνθρωποί της παίζουν το ρόλο του «ελεγχόμενου και του ελεγκτή», ταυτοχρόνως παραβιάζοντας κάθε έννοια ίσης μεταχείρισης και νόμιμης λειτουργίας.

Κατηγόρησαν τη ΦΕΕ για εξοντωτικές ποινές σε όσους δεν είναι αρεστοί στη διοίκησή της και απόκρυψη φακέλων φιλικά διακείμενων προς αυτήν.

Χειμαρρώδης στην παρέμβασή του ήταν ο Πέτρος Κωνσταντινέας βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ. Με τις ερωτήσεις του συνέβαλε να αποκαλυφτούν πρακτικές, που όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, μόνο χώρα ευνομούμενη και του δυτικού κόσμου δεν θυμίζουν.

Καταιγιστικός ήταν στις ερωτήσεις προς τον Πέτρο Ζαφείρη, γενικό διευθυντή της ΦΕΕ τον οποίο ρώτησε:

-Αν εκδίδει παραστατικά για τις εγχειρήσεις που κάνει και πόσα εξέδωσε την τελευταία διετία.

– Αν προσφέρει υπηρεσίες στα άλογα του Προέδρου της ΦΕΕ Γιάννη Μυτιληναίου, ενώ είναι ο ίδιος που αποφασίζει για το ντόπινγκ, τους ελέγχους, τις αιμοληψίες.

-Αν λειτουργεί ως ελεγκτής και ελεγχόμενος και αν ελέγχει κανονικά τα άλογα του Προέδρου της ΦΕΕ.

Ο Πέτρος Ζαφείρης, γενικός διευθυντής της ΦΕΕ, επιχείρησε να δικαιολογηθεί επικαλούμενος προεδρικό διάταγμα σύμφωνα με το οποίο μπορούν να λαμβάνουν δωρεάν κτηνιατρικές υπηρεσίες από τη ΦΕΕ όσοι ιδιοκτήτες το επιθυμούν.

Δυστυχώς, όμως, γι΄ αυτόν ο νόμος που διέπει τη λειτουργία του ιπποδρόμου δεν δίνει κανένα τέτοιο δικαίωμα, ενώ τέτοιου είδους δραστηριότητα αντίκειται και στον κώδικα ιπποδρομιών.

Αποκαλυπτικά ήταν και τα ερωτήματα του Πέτρου Κωνσταντινέα σχετικά με την αποστολή στη γενική συνέλευση προϋπολογισμού που δεν είχε εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο της ΦΕΕ και αν η Φίλιππος Ενωση Ελλάδας (ΦΕΕ) έχει οφειλές προς το Δημόσιο από τους ελέγχους ντόπινγκ που κάνει στο ΟΑΚΑ.

Εν κατακλείδι αποκαλύφθηκε μία κατάσταση η οποία παραβιάζει νόμους, κανόνες, κώδικες και την ηθική και πρέπει σύντομα να αλλάξει ριζικά, ώστε να αποκατασταθεί η νόμιμη και σωστή λειτουργία του Ιπποδρόμου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X