Επιλογές

Οι επικίνδυνες ιδέες Μητσοτάκη για το ασφαλιστικό

Οι επικίνδυνες ιδέες Μητσοτάκη για το ασφαλιστικό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αν οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι αρχίσουν να ανησυχούν θα έχουν άδικο; Ο νεοφιλελευθερισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη αποκαλύφθηκε μεγαλοπρεπώς σε λίγες μόνο λέξεις.

“Οι νέοι σήμερα δεν πιστεύουν ότι θα πάρουν ποτέ σύνταξη, γι’ αυτό και συχνά επιλέγουν να εργάζονται χωρίς ασφάλιση. Αυτό είναι αδιανόητο και πρέπει να αλλάξει, με ανασχεδιασμό του ασφαλιστικού και κίνητρα για συμπληρωματικά προγράμματα ιδιωτικής ασφάλισης”, έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Αντί ο υποτιθέμενος επόμενος πρωθυπουργός να μας πει πως θα πατάξει την εισφοροδιαφυγή, θα κάνει υγιές και αποδοτικό το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, ώστε να το εμπιστεύονται οι νέοι, αλλά και οι παλαιοί (πρόεδρε στη χώρα αυτή υπάρχουν και οι μεγαλύτεροι μην το ξεχνάς), αντί να παρουσιάσει ένα πειστικό σχέδιο για την ανόρθωση του ασφαλιστικού συστήματος, παροτρύνει τους νέους να απευθύνονται στην ιδιωτική ασφάλιση. Και επειδή ακόμα και ο ίδιος τη χαρακτηρίζει συμπληρωματική, μπορεί να μας πει τι θα κάνει με την κύρια ασφάλιση; Ετσι, για να αισθανθούν ασφαλείς και οι νέοι Κυριάκο Μητσοτάκη. Εκτός κι΄αν έχουν δίκιο αυτοί που τον κατηγορούν για καθιέρωση ασφαλιστικού συστήματος τύπου Πινοσέτ.

Με την ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μας έπεισε ότι ο νεοφιλελευθερισμός δεν βρίσκεται στον πυρήνα της σκέψης και των σχεδίων του, τουλάχιστον για το ασφαλιστικό σύστημα. Και η διεθνής εμπειρία έχει δείξει πως ήταν και είναι επικίνδυνο και καταστροφικό για τους ασφαλισμένους.

Θανάσης Λυρτσογιάννης

Νέο δεξιό κόμμα στον ορίζοντα από Καρατζαφέρη

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X