Αναλύσεις

Το κόλπο της κυβέρνησης με το αφορολόγητο

Το κόλπο της κυβέρνησης με το αφορολόγητο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μας λένε πως δεν αλλάζει το αφορολόγητο. Μας το είπε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ. Σωστό. Το αφορολόγητο θα μείνει στο ύψος που είναι τυπικά. Ομως, σχεδιάζουν και να αλλάξουν κάτι άλλο. Το ύψος των αποδείξεων που θα πρέπει να συγκεντρώσουμε για να έχουμε το αφορολόγητο. Με απλά λόγια ο φορολογούμενος θα πρέπει να κάνει περισσότερες αγορές με κάρτες ή μέσω web banking για να έχει το αφορολόγητο που ισχύει σήμερα.

Και όταν έρθει η ώρα θα μας βομβαρδίσουν επικοινωνιακά ότι δεν αλλάζει το αφορολόγητο. Ομως, τα μεγάλο κόλπο θα έχει στηθεί. Το έχουν απαιτήσει ήδη οι δανειστές, όπως σας έχει  ενημερώσει ο eretikos.gr.

Αλλά ας δούμε πρακτικά τι σημαίνει το κόλπο δεν αλλάζω το αφορολόγητο, αλλά αλλάζω τις αγορές. Σημαίνει πολύ απλά πως αν το 2020 πραγματοποιήσετε τις αγορές που είχατε κάνει το 2018 ή το 2019 θα πληρώσετε φόρο, ενώ τώρα δεν πληρώνετε. Γιατί; Διότι δεν θα έχετε τις αποδείξεις που απαιτούνται με τη νέα ρύθμιση. Αν προχωρήσουμε λίγο ακόμα το συλλογισμό μας τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως το αφορολόγητο μειώνεται όταν εσείς προσκομίσετε τις ίδιες αποδείξεις και εσείς θα πληρώσετε φόρο, ενώ τώρα δεν πληρώνετε. Εξυπνο ε;

Βεβαίως, όπως προαναφέραμε η προπαγάνδα θα μας βομβαρδίσει για να περάσει το κόλπο Σταϊκούρα με το αφορολόγητο, λέγοντας πως γίνεται για να πατάξουν τη φοροδιαφυγή. Πολύ ωραία, να πατάξουν τη φοροδιαφυγή. Το θέλουμε κι΄ εμείς.  Ομως, αν αυτός ήταν ο στόχος θα μπορούσαν για τις περισσότερες αποδείξεις να δίνουν μεγαλύτερο αφορολόγητο. Να δώσουν δηλαδή ένα κίνητρο, που θα λέει. Φέρε περισσότερες αποδείξεις και μείωσε το φόρο σου. και σταδιακά να φτάσουμε στο αμερικάνικο σύστημα όλες οι αποδείξεις να αφαιρούνται από το εισόδημα και να φορολογείται ότι απομένει μετά την αφαίρεση. Τότε όλοι θα έχουν κίνητρο να ζητούν και να παίρνουν τις αποδείξεις.

Για να δείτε τα νέα ποσά για το αφορολόγητο πιέστε εδώ

Θανάσης Λυρτσογιάννης

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X