Eretiki Κουζίνα

Πάρτι γουρνοπούλας και προβατίνας και…Pig Floyd

Πάρτι γουρνοπούλας και προβατίνας και…Pig Floyd
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ξύλινη ή πλαστική καρέκλα, λαϊκά η παραδοσιακά τραγούδια στα ηχεία και τσίκνα από τα κρεατικά που ψήνονται στην κουζίνα. Αυτή είναι η στερεοτυπική ελληνική ταβέρνα, με το σαλόνι που έχει μείνει ίδιο από το 1981, με την αυλή που ή θα σε χτυπάει κατακέφαλα ο ήλιος ή θα σε ξεκουφαίνει η παρέα/οικογένεια των 37 ατόμων δίπλα σου.

Το Κλημέντι είναι ευτυχώς, πολύ διαφορετικό.

Το παρακάτω post τα λέει όλα:

Το Κλημέντι είναι μια ταβέρνα που λατρεύει τα γρήγορα αυτοκίνητα και μηχανές, την ιταλική αισθητική και τη μουσική των Pink Floyd.

Αν κρίνουμε από τις παρακάτω εικόνες, οι άνθρωποι αυτοί – που είναι μάλλον σταλμένοι από το Θεό – είναι πραγματικοί μύστες των απολαύσεων της ζωής.

Σε μια εικόνα, ιταλικές μηχανές, γουρνοπούλα και πίττα στον ξυλόφουρνο. Γιατί όχι;

domenica

Φεστιβάλ Προβατίνας: Το σωστό promotion αφίσας

provatina

 Δεν ξέρουμε αν στο Κλημέντι έχουν βρει καταφύγιο οι Daft Punk. Τίποτα δεν αποκλείω.

klim

Το review το σωστό. Βουκολικό στέκι μοτοσικλετιστών.

voukoliko

Όταν το μαγαζί προσφέρει Vespaστιτσιο και ducaτικι Δομοκού, ποιος είμαι εγώ να σχολιάσω το οτιδήποτε;

Η ιδέα του ιδιοκτήτη για τα απίστευτα πάρτι

Ευτυχώς, ο Κώστας Παπαγιαννόπουλος, ο άνθρωπος που δημιούργησε εκ νέου το Κλημέντι, μου μίλησε για το πως επινόησε αυτό το υπέροχο προορισμό.

«Δούλευα στην Αθήνα, η δουλειά μου δεν είχε να κάνει με την εστίαση, όμως αγαπούσα πολύ το μαγαζί της οικογένειας μου, που βρίσκεται από το 1960 στο Κλημέντι Κορινθίας.

Μια μέρα αποφάσισα να το αναλάβω, και να κάνω πράγματα που άρεσαν σε ‘μένα, να το αλλάξω όσο μπορούσα. Κάπως έτσι δημιούργησα τα πρώτα πάρτι, όπως το “Γουρνοπουλάτιν”, που ετοιμάζαμε γουρνοπούλα και παίζαμε λάτιν μουσική, σαν ένα πανηγύρι, αλλά με αρκετά διαφορετικές μουσικές προτάσεις».

«Έπειτα ήρθε και το “Ducati Ψήνεται”, με έμπνευση από την αγάπη μου για το συγκεκριμένο brand, του οποίου και έχω μια μηχανή στην κατοχή μου.

Αυτό ήταν μια ιδέα λίγο πιο ριψοκίνδυνη, διότι οι Ducattisti ένιωθαν λίγο περίεργα που τους έβαζα στην ίδια πρόταση με τις γουρνοπούλες, και όσοι δεν είχαν τέτοιες μηχανές και ήθελαν να έρθουν με το δικό τους μέσο, ένιωθαν πως ίσως η ονομασία του φεστιβάλ τους αποκλείει. Γι’ αυτό και βάλαμε το motto “μην κολλάς, έλα μ’ ότι καβαλάς. Σήμερα έχουμε ήδη ολοκληρώσει το 4ο Ducati Ψήνεται και θα ήθελα να ακολουθήσουν κι άλλα στο μέλλον”».

«Για το Pig Floyd δεν θέλω να αποκαλύψω πολλά, μόνο ότι το event αυτό θα είναι ο ιδανικός προορισμός για όποιον αγαπάει τη θρυλική αυτή μπάντα όπως εγώ και δεν χορταίνει να ακούει τους δίσκους της, τα live της, όλα όσα έχουν φιλοτεχνήσει ανά τα χρόνια. Και φυσικά θα υπάρχει άφθονη γουρνοπούλα».

«Το μεγαλύτερο κέρδος από όλη αυτή την ιστορία είναι ότι μαζευόμαστε, κάνουμε αυτό που αγαπάμε και ο κόσμος βλέπει ξανά τη γαστρονομική μας παράδοση με μια ανανεωτική, σύγχρονη ματιά. Σας περιμένουμε!».

Πηγή: reader.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X