Eretiki Κουζίνα

Primavera στον φούρνο

Primavera στον φούρνο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Από τη Γεωργία Παπανδρέου

Μου αρέσει η χρήση ενός σκεύους στη μαγειρική, αποφεύγω επίσης τηγάνια και τσιγαρίσματα…
Είχα κύβους κοτόπουλου περασμένους σε σουβλάκια. Είχα και διάφορα λαχανικά στη διάθεσή μου. Άσχετα; Θεωρητικά. Αυτοσχεδίασα λοιπόν με αυτά που υπήρχαν, λόγω της αργίας της Πρωτομαγιάς.  Θες λίγο η Άνοιξη, λίγο τα πολύχρωμα διαφορετικά υλικά -σε κόκκινο, πράσινο, πορτοκαλί, κίτρινο-, όλα απέκτησαν στα χέρια μου διαφορετικές υφές, μεγέθη… και εγένετο «Primavera» στο φούρνο!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 5 ΑΤΟΜΑ
500 γρ. κοτόπουλο στήθος σε κύβους
2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης σε κυβάκια
1 πράσινη πιπεριά σε κυβάκια
1 καρότο μεγάλο σε κυβάκια
4-5 κολοκύθια σε λεπτές φέτες
4 ντομάτες περασμένες στον τρίφτη

350 γρ. αρακάς (κατεψυγμένος)

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμό από 1 πορτοκάλι
1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
1 φλιτζάνι τυρί κίτρινο τριμμένο (παρμεζάνα, γραβιέρα ή άλλο)

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μαρινάρουμε σε βαθύ μπολ για μισή ώρα το κοτόπουλο με το χυμό πορτοκάλι, 3 κουταλιές ελαιόλαδο, την πάπρικα, τις πιπεριές, τα καρότα.
Κόβουμε τα κολοκύθια σε λεπτές λωρίδες με τον αποφλοιωτή.
Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά αναμειγμένη με λίγο τριμμένο τυρί.

Στρώνουμε ακτινωτά σε όλο το ταψί τις λωρίδες των κολοκυθιών, φροντίζοντας η μια λωρίδα να ακουμπά πάνω στην άλλη (το αποτέλεσμα θα μοιάζει σαν να στρώσαμε το ταψί με φύλλο). Πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς (αέρας και κάτω).

Προσθέτουμε και τον αρακά στο μείγμα με το κοτόπουλο, την τριμμένη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε  ομοιόμορφα το μείγμα κοτόπουλου-αρακά πάνω από τα κολοκυθάκια. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τυρί. Στρώνουμε ακτινωτά από πάνω τα υπόλοιπα κολοκυθάκια (πάλι σαν φύλλο). Στολίζουμε με 2-3 ροδέλες ντομάτας και τα καπάκια από τις πιπεριές (προαιρετικά).

Πασπαλίζουμε με φρυγανιά-τυρί, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μιάμιση με δυο ώρες ή μέχρι να μείνει το φαγητό με το λάδι του. Το αφήνουμε να σταθεί 15 λεπτά. Κόβουμε και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πάπρικα.

Πίνουμε ένα ροζέ από Ξινόμαυρο.

 

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X