Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Οι χάντρες και τα καθρεφτάκια του Κυριάκου Μητσοτάκη

Οι χάντρες και τα καθρεφτάκια του Κυριάκου Μητσοτάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Οταν ο πανικός γίνεται οδηγός και η επικοινωνία υποκαθιστά την ουσία, τότε τα πυροτεχνήματα, οι χάντρες και τα καθρεφτάκια γίνονται ο κανόνας πράξεων και ενεργειών. Από τον κανόνα δεν θα μπορούσε να ξεφύγει ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακόμα κι΄αν κάποιοι τον βλέπουν ως Μωυσή. Δεν μπορεί, βρε αδερφέ, να κάνει όσα ο Ιησούς στον γάμο της Κανά.

Και δεν μπορεί πρώτον γιατί δεν θέλει και δεύτερον γιατί δεν μπορεί να ικανοποιήσει όλους τους δυσαρεστημένους με το καθεστώς οι οποίοι μάλιστα πληθύνονται.

Το έργο  το είδαμε να παίζεται στη Θεσσαλονίκη. Απόντες από τις εξαγγελίες του Κυριάκου μισθωτοί, συνταξιούχοι, το ΕΣΥ παρότι η πανδημία συνεχίζει να προκαλεί τεράστια προβλήματα ( δεν θέλει με τίποτα να κάνει οτιδήποτε, γιατί θέλει να το παραδώσει στους ιδιώτες πράγμα που ήδη ξεκίνησε), η παιδεία, η κοινωνική ασφάλιση.

Επίσης,  δεν ακούσαμε τίποτα για την πραγματική, την ουσιαστική ανάπτυξη, σχέδια και προγράμματα για την απασχόληση την ώρα που η ανεργία καλπάζει.

Ποια ήταν η ουσία εν τέλει, η ουσία που κρύβεται πίσω από την κουρτίνα των εξαγγελιών; Είναι η επιχείρηση να χρυσώσει το χάπι σε εκείνους που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως τους χάνει. Δηλαδή δημοσκοπικού χαρακτήρα ήταν οι απαντήσεις. Προσπάθησε να κολακεύσει τους νέους, όπου δημοσκοπικά καταβαραθρώνεται και να δώσει μία υποτιθέμενη απάντηση στην ακρίβεια η οποία φοβάται ότι θα του προκαλέσει το μεγάλο πλήγμα.

Ομως, κι΄εδώ περιορίστηκε σε κάποιες χάντρες για τη ηλεκτρικό ρεύμα και το πετρέλαιο θέρμανσης. Λες και η ακρίβεια οφείλεται μόνο σε αυτά τα δύο και όχι στην αισχροκέρδεια στην αγορά, τις εναρμονισμένες πρακτικές, τα καρτέλ που ακυρώνουν τον ανταγωνισμό που συγκρατεί τις τιμές.

Αλλά και από τα πλέον σημαντικά και κοστοβόρα μέτρα ποιοι επωφελούνται; Είναι ηλίου φαεινότερο πως κερδισμένοι είναι οι επιχειρηματίες με τα πολλά κέρδη και οι επιχειρήσεις με το σημαντικό αριθμό απασχολούμενου προσωπικού.

Ακόμα και για τους νέους τους οποίους προσπάθησε να δελεάσει με τη χρηματοδότηση της απασχόλησης, αποδεικνύεται  άνθρακες ο θησαυρός όσων εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, αφού μόνο για έξι μήνες και μόνο 100 ευρώ το μήνα είναι η πολυδιαφημισμένη ενίσχυση των νέων 18 έως 29 ετών, που θα προσληφθούν για πρώτη φορά εντός του 2022. Έτσι οι νέοι από 18-29 ετών που θα προσληφθούν θα λάβουν 670 ευρώ καθαρά αντί 570 για έξι μήνες.

Και τι απέμεινε; Μα τα gigabytes…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X