Ευάγγελος Αντώναρος

Βαριά κηλίδα για τη ΝΔ, ακροδεξιοί να καθορίζουν την πολιτική γραμμή της

Βαριά κηλίδα για τη ΝΔ, ακροδεξιοί να καθορίζουν την πολιτική γραμμή της
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πυρά στην κυβέρνηση και στον Άδωνι Γεωργιάδη εξαπολύει ο Ευάγγελος Αντώναρος λέγοντας ότι «η κυβέρνηση έχει πλήρη έλλειψη ενσυναίσθησης και ευαισθησίας για αυτό που πραγματικά απασχολεί το μέσο πολίτη» και ότι υπάρχει «απεριόριστη πολιτική ηλιθιότητα με την οποία εκφράζονται ορισμένοι που ποτέ δεν είχαν λόγο στη ΝΔ».

«Η τοποθέτηση του υπουργού “υπανάπτυξης”, Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με τα PCR τεστ και το κόστος τους στην Κύπρο, έχει προκαλέσει επιβάρυνση των σχέσεων της Ελλάδας με την Κύπρο. Έχω μείνει άναυδος με την απεριόριστη πολιτική ηλιθιότητα με την οποία εκφράζονται ορισμένοι που ποτέ δεν είχαν λόγο στη ΝΔ. Με λυπεί που παραδοσιακά στελέχη με μεγάλες διαδρομές, ακόμα και άνθρωποι με υπουργικούς θώκους, σήμερα έχουν λουφάξει, αφήνοντας δυο-τρεις που ποτέ δεν είχαν λόγο, να τοποθετούνται επί παντός επιστητού», είπε Στο Κόκκινο και στον Νίκο Ξυδάκη, ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

«Στη Νέα Δημοκρατία, υπήρχαν πάντοτε άνθρωποι που χαρακτηρίζονταν ως υπερβολικοί. Ποτέ όμως οι συγκεκριμένοι δεν καθόριζαν την πολιτική γραμμή του κόμματος. Σήμερα δυστυχώς, λυπάμαι που το λέω, παραδοσιακά στελέχη με μεγάλες διαδρομές στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας ακόμα και άνθρωποι με υπουργικούς θώκους, έχουν λουφάξει. Αυτό δείχνει εν μέρει ότι διαφοροποιούνται, όχι επαρκώς κατά τη γνώμη μου, με τις γραμμές που καθορίζουν δυο τρείς τύποι, οι οποίοι τοποθετούνται για τα πάντα. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, αποτελούν βαριά κηλίδα σε ένα τόσο ιστορικό κόμμα, το οποίο για 47 χρόνια έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ιστορία του τόπου.

Εμένα, επειδή άσκησα κριτική στον σημερινό υπουργό Ανάπτυξης όταν ήταν αντιπρόεδρος της ΝΔ, ο κ Μητσοτάκης ευτυχώς με διέγραψε. Μου έκανε τη χάρη δηλαδή γιατί έδειξε ακριβώς τις μεγάλες διαφορές που υπάρχουν σε πολλούς ανθρώπους που γαλουχήθηκαν και μεγάλωσαν σε αυτό τον πολιτικό χώρο.

Δυστυχώς η κυβέρνηση έχει πλήρη έλλειψη ενσυναίσθησης και ευαισθησίας για αυτό που πραγματικά απασχολεί το μέσο πολίτη. Ουσιαστικά αδιαφορεί για τη λογοδοσία ενώ τα στελέχη της νομίζουν ότι όλα τα κάνουν καλά. Ενδεικτικό είναι ότι δεν έχουν εδώ και δυόμιση χρόνια κάνει μια αυτοκριτική, αλλά αντίθετα εμφανίζονται παντού να αυτοθαυμάζονται.

Αυτή τη στιγμή στα μέλη της ΝΔ επικρατεί μια παγωμάρα της σιωπής. Θεωρώ ότι όσα στελέχη της κεντροδεξιάς αυτή τη στιγμή λουφάζουν απέναντι στην κατάσταση, θα σταματήσουν να το κάνουν όταν πια θα είναι πολύ αργά, για το κόμμα το οποίο ανήκουν και την παράταξη που εκπροσωπούν. Θα σταματήσουν να λουφάζουν όταν διαπιστώσουν αυτό που πραγματικά γίνεται στην κοινωνία, ότι δηλαδή χάνουν συνεχώς έδαφος».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X