Διεθνή

Γάζα: Σοκαρισμένο το Associated Press για το χτύπημα των γραφείων του

Γάζα: Σοκαρισμένο το Associated Press για το χτύπημα των γραφείων του
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου είχε ειδοποιηθεί από πριν σχετικά με έναν επικείμενο ισραηλινό βομβαρδισμό, ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Reuters και το κτίριο είχε εκκενωθεί. Στο κτίριο στεγάζονταν επίσης διαμερίσματα και άλλα γραφεία. Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει σχολιάσει προς το παρόν το περιστατικό.

Το AP δήλωσε σήμερα μέσω του επικεφαλής του Γκάρι Πουτ πως «Είμαστε σοκαρισμένοι και τρομοκρατημένοι από το γεγονός ότι ο ισραηλινός στρατός στόχευσε και κατέστρεψε το κτίριο όπου στεγάζονταν το γραφείο του AP και άλλων ΜΜΕ στη Γάζα».

Ακόμα συμπλήρωσε ότι: «Πρόκειται για μια απίστευτα ανησυχητική εξέλιξη. Αποφύγαμε για λίγο τρομερές ανθρώπινες απώλειες. Καμιά δεκαριά δημοσιογράφοι και ανεξάρτητοι συνεργάτες του AP βρίσκονταν στο κτίριο και ευτυχώς, μπορέσαμε να το εκκενώσουμε εγκαίρως».

Τέλος, κατέληξε λέγοντας ότι: «Ο κόσμος θα ενημερώνεται λιγότερο σχετικά με το τι συμβαίνει στη Γάζα εξαιτίας όσων συνέβησαν σήμερα».Κτίριο 12 ορόφων στη Γάζα, όπου στεγάζονται τα γραφεία του πρακτορείου ειδήσεων Associated Press, με έδρα τις ΗΠΑ και του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera, με έδρα το Κατάρ, κατέρρευσε σήμερα, αφότου επλήγη από ισραηλινούς πυραύλους, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Επεισόδια έξω από την ισραηλινή πρεσβεία: Πορεία υπέρ των Παλαιστινίων -Αυτοκινητοπομπή Αλληλεγγύης

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X