Κοινωνία

Κατώτατος μισθός: Κρατηθείτε! Έρχεται αύξηση… 26 ευρώ

Κατώτατος μισθός: Κρατηθείτε! Έρχεται αύξηση… 26 ευρώ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Θα έχετε διαβάσει σίγουρα τα… θριαμβευτικά κείμενα πολλών Μέσων Ενημέρωσης που… τελείως αντικειμενικά (!) αποθεώνουν την κυβέρνηση για το ότι ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί.

Και ναι, οι πληροφορίες αναφέρουν πως στα σχέδια της κυβέρνησης βρίσκεται η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό για το 2020. Γι’ αυτό και το υπουργείο Εργασίας προχώρησε στην σύσταση Επιτροπής Αξιολόγησης και Επικαιροποίησης του 1ου σχεδίου Κωδικοποίησης Εργατικού Δικαίου.

Πόσο θα… αυξηθεί ο κατώτατος μισθός;

Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης ο κατώτατος θα φτάσει τα 703 ευρώ σε βάθος χρόνου τριετίας. Έτσι θα μελετηθεί αν μπορεί από φέτος ο κατώτατος μισθός να αυξηθεί γύρω στο 4-5%. Δηλαδή να αυξηθεί από 26 ως 32 ευρώ. Στην περίπτωση αυτή ο κατώτατος μισθός θα διαμορφωθεί μεταξύ 676 – 682 ευρώ.

Και για να μην παρεξηγηθούμε: Προφανώς οποιαδήποτε αύξηση είναι πάντα ένα θετικό νέο για τους εργαζόμενους. Προφανώς και το… ευρώ μπορεί να κάνει διαφορά στην τσέπη των φορολογούμενων που δεινοπάθησαν στην Ελλάδα των μνημονίων που δημιούργησαν οι… χρυσές εποχές της Μεταπολίτευσης.

Ακίνητα… σωρηδόν! «Στο σφυρί» γραφεία και καταστήματα στο Κολωνάκι

Είναι όμως ένα θέμα το πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός κι ένα άλλο, τελείως διαφορετικό θέμα το να βλέπεις αντικειμενικά -υποτίθεται- Μέσα Ενημέρωσης να εξαντλούν την θριαμβολογία, με τα ποσά να μην… αναφέρονται καν στους πομπώδεις κι εντυπωσιακούς τίτλους τους.

Να σημειώσουμε πως την αύξηση του κατώτατου μισθού από φέτος άνοιξε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε δηλώσεις του σημειώνοντας ότι η σχετική συζήτηση θα γίνει τον Μάιο…

Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι αρχικά ο Χρήστος Σταϊκούρας είχε πει πως δεν θα γίνει καμία αύξηση, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει μεγάλη αύξηση. Τελικά υποχώρησε κάτω από την πίεση των αντιδράσεων για να πει ότι θα αποφασιστεί το Μάιο το ύψος της αύξησης. Και ως τότε τα διάφορα μέσα ενημέρωσης θα θριαμβολογούν, όπως έκαναν με τη μείωση του φόρου, που τελικά για τους πολίτες είναι ψίχουλα και για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα ως 8.000 ευρώ, δηλαδή πάνω από δύο εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι, ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X