Κοινωνία

Αδιάφθοροι της Ελληνικής Αστυνομίας: Στον ανακριτή ο αστυνομικός για την απάτη με τον εξωδικαστικό μηχανισμό

Αδιάφθοροι της Ελληνικής Αστυνομίας: Στον ανακριτή ο αστυνομικός για την απάτη με τον εξωδικαστικό μηχανισμό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αδιάφθοροι της Ελληνικής Αστυνομίας: Παρασκευή 17 Νοεμβρίου ώρα 11:00 το πρωί. Οι Αδιάφθοροι της Ελληνικής Αστυνομίας εντοπίζουν σε είσοδο εταιρείας συμβούλων έναν συνάδελφό τους.

Αντί να είναι στην υπηρεσία του από τις έξι το πρωί και να κάνει περιπολία γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου εκείνος ήταν σε εταιρεία προσποιούμενος με άλλο επίθετο τον οικονομολόγο -δικηγόρο, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, και προσέγγιζε τηλεφωνικά πολίτες που ήθελαν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και να μπουν σε εξωδικαστικό μηχανισμό.

Οι συνάδελφοι του τον παρακολουθούσαν τουλάχιστον δύο μήνες ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τηλεφωνικές του επικοινωνίες στις οποίες αναφέρεται και στα χρηματικά ποσά που αποκομίζει αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Βγάζω χιλιάρικα».

Λίγες ημέρες πριν συλληφθεί και συγκεκριμένα στις 13 Νοεμβρίου όπως αποκαλύπτει το newpost φέρεται να λέει σε συνομιλία:

«Τον προηγούμενο μήνα έκατσα, έκανα υπολογισμό πόσα έβγαλα μαζί με την Αστυνομία, έβγαλα τρία εφτακόσια πενήντα (3.750 ) ήταν ο καλύτερος μήνας».

«Είμαστε επαγγελματίες…»
Ο αστυνομικός που φέρει το βαθμό του Αρχιφύλακα στις συνομιλίες του έταζε premium υπηρεσίες για λογαριασμό της εταιρείας που φέρεται να εκπροσωπούσε και έλεγε σε υποψήφιους πελάτες όπως αποκαλύπτει το Newpost:

«Εμείς είμαστε πολύ επαγγελματίες στο συγκεκριμένο κομμάτι ασχολούμαστε περίπου 3 με 4 χρόνια με οργάνωση οφειλών και έχουμε 20 % μερίδιο αγοράς σαν εταιρεία στον εξωδικαστικό συμβιβασμό σε όλη την Ελλάδα είμαστε η μεγαλύτερη εταιρεία».

O συνομιλητής του αναφέρει ότι βρήκε την εταιρεία από το facebook λέγοντας: «Είναι γεμάτο το facebook» και ο αστυνομικός επιμένει πως:

«το Facebook είναι γεμάτο αλλά επαγγελματίες είναι λίγοι ..εμείς είμαστε μία εταιρεία η οποία προσφέρουμε Premium Υπηρεσίες».

Στις 3 Νοεμβρίου ο αστυνομικός δέχεται μία κλήση από έναν συγκεκριμένο αριθμό όπου του αναφέρει ότι κάλεσε άγνωστο άτομο την εταιρεία και του ζήτησε να κάνει μία συνάντηση με εκπρόσωπο της εταιρείας με παρευρισκόμενο τον αδερφό του ο οποίος είναι στο οικονομικό έγκλημα αλλά και το θείο του που είναι στο ΣΔΟΕ καθώς γνωρίζουν οικονομικά. Ο αστυνομικός αναφέρει στον συνομιλητή του ότι τον απέφυγε αφού «δεν ξέρει τη διεύθυνσή μας δεν ξέρει τίποτα, δεν εμφανίζεται ρε».

Η εταιρία με έδρα το Μόναχο και τα μηνύματα που έστελνε ο αστυνομικός
Ο αστυνομικός ήταν εκείνος που επικοινωνούσε με τους πελάτες. Τέλη Οκτωβρίου στέλνει μήνυμα σε υποψήφιο πελάτη γράφοντας:

«Καλησπέρα σας κ……. .Μετά την επικοινωνία μας για το θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού σας αποστέλλω το προσωπικό μου τηλέφωνο για να επικοινωνούμε απευθείας. Η διεύθυνση της εταιρείας μας είναι …… 28 Αθήνα το email μας είναι ……..@gmail.com από όπου σας έσω προωθήσει και το ενημερωτικό μας email θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε με εκτίμηση .Μ.Κ .»

Η πρώτη καταγγέλλουσα που συνομιλούσε με τον αστυνομικό που εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος της εταιρείας ανακάλυψε όπως ισχυρίστηκε ότι έστειλε μέιλ στην εταιρία στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Μόναχο και από την αλληλογραφία μεταξύ τους προέκυψε ότι η εν λόγω εταιρεία δεν είχε γραφεία στην Ελλάδα .

Από την έρευνα επιπλέον των αστυνομικών προέκυψε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία στην Ελλάδα είχε ορισθεί ως σύμβουλος πελατών στην αίτηση ένταξής τους στον εξωδικαστικό μηχανισμό σε 227 περιπτώσεις .

Ο ρόλος του 53χρονου

Μαζί με τον αστυνομικό κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση είναι και ένας ιδιώτης 53 ετών που φέρεται να είναι ο Διευθύνων της εταιρείας. Ένας από τους καταγγέλλοντες ισχυρίστηκε ότι το 2021 απευθύνθηκε στον 53χρονο προκειμένου να αναλάβει την αίτησή ένταξης τόσο εκείνου όσο και της συζύγου του στον εξωδικαστικό μηχανισμό. Του έδωσαν όπως ισχυρίζονται το ποσό των 2.000 ευρώ χωρίς όμως ο 53χρονος να παρέχει τις υπηρεσίες που είχαν συμφωνήσει. Όταν ο άντρας κατάλαβε την απάτη ζήτησε να συναντηθούν. Αντί όμως συνάντησης έλαβε ένα εξώδικο για λύση της σύμβασης.

Ο δικηγόρος του 53χρονου Δημήτρης Μπελδέκος δήλωσε για την υπόθεση στο Newpost:

«Ο εντολέας μου αρνείται τις αποδιδόμενες σε αυτόν κατηγορίες, πόσο μάλλον την κατηγορία της απάτης και της συμμορίας. Πρέπει να σημειωθεί ότι η εταιρεία που διευθύνει είναι μία από τις κορυφαίες στη διαδικασία εξωδικαστικού συμβιβασμού χρεών που υπάρχει στη χώρα μας.

Κατά την ανακριτική απολογία θα προσκομισθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία που αποδεικνύουν την αλήθεια των ισχυρισμών μας».

Οι δύο κατηγορούμενοι απολογούνται σήμερα μετά τις έντεκα στις δικαστικές αρχές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X