Κοινωνία

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στον καθηγητή της ΑΣΟΕΕ

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στον καθηγητή της ΑΣΟΕΕ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με εκτενές κείμενο στο athensindymedia, με υπογραφή «Αναρχικοί/Αναρχικές», έγινε ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση την Τρίτη 11 Ιανουαρίου στον καθηγητή της ΑΣΟΕΕ, Α. Δράκο.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο: «Εισβάλλαμε συντονισμένα στο αμφιθέατρο Α του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κατά τη διάρκεια μαθήματος που δίδασκε ο Α. Δράκος. Ο προπηλακισμός του, η γραφή συνθημάτων στους τοίχους του αμφιθεάτρου και η σωματική βία που του ασκήσαμε αποτέλεσαν τα βασικά μας μέσα για την ανάδειξη ενός ζητήματος που έχει θαφτεί γύρω από ισχυρές γνωριμίες».

Στο κείμενο ανάληψης της ευθύνης, γίνεται λόγος για προπηλακισμό και εκτενής αναφορά στις δικαστικές εμπλοκές του καθηγητή ο οποίος αντιμετωπίζει καταγγελίες και διώξεις για τοκογλυφία και παιδεραστία.

Παράλληλα αναφέρει ότι αν και οι καταγγελίες έχουν δημόσιο χαρακτήρα και έχουν σταλθεί σε μορφή επιστολών και εξωδίκων σε γραφεία αρμόδιων υπουργών και πρυτάνεων ήδη από το 2019, ο καθηγητής διορίστηκε σε δημόσιες θέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής είχε υποστηρίξει ότι δέχθηκε επίθεση από μπράβους και στην πρώτη κατάθεσή του στην αστυνομία είχε κατονομάσει συνάδελφό του καθηγητή με τον οποίο έχει αντιδικία ως ηθικό αυτουργό. Κατάθεση που προκάλεσε την αντίδραση του συναδέλφου του, ο οποίος κατέθεσε μήνυση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X