Κοινωνία

ΑΣΟΕΕ: «Φοβήθηκα ότι θα με σκοτώσουν» -Παράκουσε εντολές και πυροβόλησε 4 φορές ο αστυνομικός

ΑΣΟΕΕ: «Φοβήθηκα ότι θα με σκοτώσουν» -Παράκουσε εντολές και πυροβόλησε 4 φορές ο αστυνομικός
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

ΑΣΟΕ: Συνολικά 15 φορές είχε ενημερώσει το Κέντρο της Aμεσης Δράσης τα πληρώματα των περιπολικών, μετά τις 12:10 χθες το μεσημέρι, να μη γίνονται διελεύσεις επί της οδού Πατησίων. Παρά τις προειδοποιήσεις όμως, ένα από αυτά βρέθηκε εγκλωβισμένο λίγα μέτρα μακριά από την είσοδο της ΑΣΟΕΕ, εν μέσω έντασης και επεισοδίων.
«Φοβήθηκα ότι θα με σκοτώσουν», είπε χαρακτηριστικά ο οδηγός του υπηρεσιακού οχήματος, που πυροβόλησε τέσσερις φορές στον αέρα μέσα από το περιπολικό, έχοντας πρώτα δεχτεί επίθεση από κουκουλοφόρους. Σε βάρος του αρχιφύλακα, που συνελήφθη μετά το περιστατικό, σχηματίστηκε δικογραφία για άσκοπους πυροβολισμούς.

Δεν άκουσε τις εντολές, αφαιρέθηκε και πέρασε μπροστά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο υποστηρίζει ο αρχιφύλακας, οδηγός του περιπολικού της Αμεσης Δράσης, που πυροβόλησε 4 φορές στον αέρα από το ανοικτό παράθυρο του περιπολικού, όταν δέχθηκε επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων.

Ο αρχιφύλακας, που υπηρετεί πάνω από 17 χρόνια στην Άμεση Δράση, ισχυρίζεται ότι εγκλωβίστηκε στην κίνηση και δεν πρόλαβε να βγει από το περιπολικό, όπως οι άλλοι δύο συνάδελφοί του. ‘Οπως είπε, προειδοποίησε τους επιτιθέμενους ότι θα πυροβολήσει, οπισθοχώρησαν για λίγο και μετά κινήθηκαν και πάλι εναντίον του. Φοβήθηκε ότι θα τον λιντσάρουν, ότι θα τον σκοτώσουν, γι’ αυτό πυροβόλησε από το ανοικτό παράθυρο σε ασφαλή τομέα, όπως ισχυρίζεται, για να απεγκλωβιστεί.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X