Θέμα

Την αποπομπή Θεοδωρικάκου ζητεί η Κουμουνδούρου μετά την τοξική δήλωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει νεκρό

Την αποπομπή Θεοδωρικάκου ζητεί η Κουμουνδούρου μετά την τοξική δήλωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει νεκρό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε μια προκλητική δήλωση προχώρησε σήμερα (7/4/2023) ο Τάκης Θεοδωρικάκος με αφορμή τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ, προκαλώντας την οργή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει νεκρό, στην προσπάθειά του να δυναμιτιστεί ακόμα περισσότερο το προεκλογικό κλίμα.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα θέλει νεκρό, θέλει νεκρούς. Θέλει να δυναμιτίζει το πολιτικό κλίμα. Αυτή είναι η πραγματικότητα», τόνισε ευθαρσώς ο Τάκης Θεοδωρικάκος, δήλωση που προκάλεσε την αντίδραση της Κουμουνδούρου.

Λίγο νωρίτερα ο υπουργός προστασίας του Πολίτη είχε πει: «Κάποιοι μπαχαλάκηδες, οι οποίοι είναι καθοδηγούμενοι, για να τελειώνει η ιστορία, κάποιοι αυτές τις μέρες, καθώς έχουμε μπει ουσιαστικά και τυπικά σε προεκλογική περίοδο, θέλουν να τινάξουν στον αέρα το πολιτικό κλίμα. Θέλουν να το δυναμιτίσουν. Μερικοί θέλουν και νεκρό και το θέλουν επιμόνως εδώ και πάρα πολύ καιρό. Το θέλανε από το καλοκαίρι, το θέλανε όταν προειδοποιούσαν και λέγανε ανοησίες για την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα πανεπιστήμια. Το θέλανε ότι μας λέγανε ότι είχαμε σκοτώσει εμείς ένα 5χρονο κοριτσάκι στον Έβρο. Το θέλανε όταν πήγαν να μας φορτώσουν το έγκλημα σε βάρος του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό. Κατηγορίες τις οποίες ξαναεκτοξεύουν τώρα με πολύ μεγάλη προχειρότητα και επιπολαιότητα και το θέλουν κι αυτές τις ημέρες στην ΑΣΟΕΕ και δεν ξέρω που αλλού».

Σε επισήμανση των παρουσιαστών ότι αυτό που είπε ήταν «βαρύ», ο Τάκης Θεοδωρικάκος απάντησε: «Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν βρίσκει μία λέξη για να καταγγείλει αυτούς τους μπαχαλάκηδες, οι οποίοι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, οι οποίοι καίνε κάδους, οι οποίοι προσπαθούν να δυναμιτήσουν το κλίμα. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Την αποπομπή Θεοδωρικάκου ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Την απομάκρυνση του Τάκη Θεοδωρικάκου ζητά η Πόπη Τσαπανίδου με αφορμή τη δήλωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει νεκρούς.

«Η σημερινή αθλιότητα του κ. Θεοδωρικάκου κατά του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ξεπερνάει κάθε όριο.

Σε μια πρωτοφανή προσπάθεια να τρομοκρατήσει τους πολίτες λίγο πριν τις εκλογές, χωρίς ίχνος ντροπής και κανένα αίσθημα ευθύνης, δεν δίστασε να δηλώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ «θέλει νεκρούς».

Ο κ. Θεοδωρικάκος θα έπρεπε να απολογείται που επί των ημερών του η μαφία κάνει κουμάντο στο Υπουργείο του, που δεν μπορεί να προστατέψει ούτε την 12χρονη στον Κολωνό και η χώρα έχει εκτεθεί διεθνώς για την αστυνομική αυθαιρεσία», αναφέρει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Και όχι να προσπαθεί να κρύψει την αποτυχία του με τέτοιες άθλιες συκοφαντίες κατά των πολιτικών του αντιπάλων.

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί, να καταδικάσει τις βαθύτατα διχαστικές και συκοφαντικές δηλώσεις Θεοδωρικάκου και να διασφαλίσει την ομαλότητα στον δρόμο προς τις εκλογές.

Ο κ. Θεοδωρικάκος μετά τις ανατριχιαστικές σημερινές δηλώσεις του δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη που θα έχει την ευθύνη της διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας».

«Πλάτη» από Οικονόμου

Σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  Γιάννης Οικονόμου, έβαλε «πλάτη» στον Θεοδωρικάκο και υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «ρίχνει λάδι στη φωτιά».

«Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ όπως άλλωστε και ολόκληρο το κόμμα της, χρόνια τώρα, δεν βρίσκει να πει ούτε μια κουβέντα συμπαράστασης στο προσωπικό της ΕΛΑΣ, το οποίο αγωνίζεται νυχθημερόν με αυταπάρνηση για τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια, τις οποίες διαταράσσουν πρόσωπα και συλλογικότητες που σπεύδει να καλύψει πολιτικά. Με τον τρόπο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει λάδι στη φωτιά. Για όποιον λόγο κι αν το κάνει, δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στον τόπο και τους πολίτες. Ας αφήσει τις υποκριτικές κραυγές και τις υπεκφυγές κι ας μας πει καθαρά: είναι με την τάξη και τη νομιμότητα ή με τη βία και τη μπαχαλοποίηση;».υποστήριξε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X