Κοινωνία

Δύο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα σε Περιστέρι και Ελληνικό

Δύο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα σε Περιστέρι και Ελληνικό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στις 16:00 και 17:30 αντίστοιχα θα επισκεφτούν σήμερα τα δύο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα που άνοιξαν σε Περιστέρι και Ελληνικό.

Τα δύο νέα κέντρα θα λειτουργήσουν από 1η Απριλίου για τον εμβολιασμό του ελληνικού πληθυσμού κατά της COVID-19 και εντάσσονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Επιχείρησης «Ελευθερία».

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στα δύο νέα εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργούν σε πρώτο στάδιο 48 εμβολιαστικές γραμμές, ενώ η συνολική δυναμική τους θα φθάσει τις 96 γραμμές το καθένα.

Μάλιστα, οι νέες γραμμές θα προστίθενται σταδιακά σε συνάρτηση με την πορεία προμήθειας των εμβολίων.

Όπως αναφέρει η ΓΓΠΠ, 48 εμβολιαστικές γραμμές λειτουργούν ήδη στο εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι Αττικής, ενώ 24 γραμμές βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία στο εμβολιαστικό κέντρο που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.

Τέλος, στα σχέδια του ελληνικού κρατικού μηχανισμού είναι και η δημιουργία ενός νέου εμβολιαστικού κέντρου που αναμένεται να λειτουργήσει στην Πάτρα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X