Θέμα

Φωτιά στα Βίλια: Ανάμεσα στους οικισμούς Παλαιοχώρι και Θέα – Δεύτερη δύσκολη νύχτα

Φωτιά στα Βίλια: Ανάμεσα στους οικισμούς Παλαιοχώρι και Θέα – Δεύτερη δύσκολη νύχτα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πλέον, η κατάσταση είναι καλύτερη, αλλά παραμένει ανησυχητική, καθώς η φωτιά στα Βίλια βρίσκεται ανάμεσα στους οικισμούς Παλαιοχώρι και Θέα, οι κάτοικοι των οποίων έλαβαν χθες μήνυμα για εκκένωση.

Η φωτιά, νωρίς το πρωί της Τετάρτης (18.08.2021), είχε «κατέβει» χαμηλά και σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ απέχει 200 με 300 μέτρα από τους οικισμούς, σε πευκόφυτες περιοχές με αρκετά σπίτια μέσα στα πεύκα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κίνδυνος επικεντρώνεται στον Προφήτη Ηλία, καθώς εκτείνεται σε μια πολύ μεγάλη απόσταση καθώς όλη η κορυφογραμμή του βουνού φλέγεται.

Στο δρόμο προς τον οικισμό Θέα, τα πυροσβεστικά δεν μπορούν να ανέβουν στο βουνό για να επιχειρήσουν καθώς η περιοχή είναι δύσβατη.

Χάρη στις επίγειες αλλά και τις εναέριες δυνάμεις που επιχειρούσαν ασταμάτητα χθες, η φωτιά έχει απομακρυνθεί από τον οικισμό στα Βίλια και καίει στην κορυφογραμμή. Λόγω του ανάγλυφου της περιοχής, η μόνη ελπίδα είναι τώρα η φωτιά να κινηθεί πιο χαμηλά, ώστε τα εναέρια μέσα, που ήδη σηκώθηκαν για να ριχθούν στη μάχη, να μπορέσουν να κάνουν ρίψεις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X