Κοινωνία

Φωτιά στα Βίλια: Εκκενώθηκαν οικισμοί και γηροκομείο – Ισχυρές δυνάμεις στην επιχείρηση κατάσβεσης

Φωτιά στα Βίλια: Εκκενώθηκαν οικισμοί και γηροκομείο – Ισχυρές δυνάμεις στην επιχείρηση κατάσβεσης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η οικολογική καταστροφή που έχει συντελεστεί από τη φωτιά στα Βίλια είναι τεράστια και το μήκος του πύρινου μετώπου ξεπερνά τα 10 χιλιόμετρα! Οι φλόγες πλησίασαν την κατοικημένη περιοχή καίγοντας πυκνό παρθένο πευκοδάσος και δυσπρόσιτο στο όρος Πατέρα.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 330 πυροσβέστες με 115 οχήματα, 8 ομάδες πεζοπόρων και ένα Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων και 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα από την Πολωνία.

Στις 06:30 το πρωί ξεκίνησαν να πετούν και τα εναέρια μέσα (έξι ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου και του Beriev-200).

Επίσης, ενεργοποιήθηκε το Σχέδιο Δευκαλίων και ο Στρατός διαθέτει ως συνδρομή 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου του Στρατού καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Εκκενώθηκαν οικισμοί και γηροκομείο

Λίγο μετά τις 06:00 το πρωί της Τρίτης, μέσω του 112 όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, δόθηκε νέα εντολή εκκένωσης των οικισμών Θέα, Παλαιοχώρι, Αγία Σωτήρα και Παλαιοκούνδουρα.

Εκκενώθηκε επίσης το γηροκομείο της “Παναγίας Φανερωμένης”, όπως είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο αντιπεριφερειάρχης δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος.

Κλειστή παραμένει η παλαιά εθνική οδός Βιλίων – Πόρτο Γερμενού.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X