Κοινωνία

Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη-Τι επισημαίνει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη-Τι επισημαίνει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρός σεισμός 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στην Κρήτη, σύμφωνα με το σύστημα ενημερώσεων του Ευρωμεσογειακού και Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο περιοχή  7 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά των Μοιρών Ηρακλείου.

Το εστιακό βάθος της δόνησης μετρήθηκε στα 8,9 χιλιόμετρα.

Ο δήμαρχος Φαιστού, κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης, αναφέρει στο Cretalive πως «ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν καταγεγραμμένες ζημιές».

Οι κάτοικοι της Μεσαράς επικοινωνούν με τους δικούς τους ανθρώπους που είναι σε απομακρυσμένες περιοχές, χωρίς να έχει αναφερθεί κάτι ανησυχητικό.

Οι κάτοικοι δέχτηκαν μήνυμα στα κινητά τους, σύμφωνα με το οποίο καλούνται να λάβουν μέτρα προστασίας, αλλά και να έχουν μαζί τους προμήθειες έκτακτης ανάγκης, όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ.

«Επιβάλλεται πολύ προσεκτική παρακολούθηση»

«Δυνατός σεισμός στη νότια Κρήτη μεγέθους 5,1 στις 21.58. Επίκεντρο σε χερσαίο χώρο 10 χλμ νοτιοδυτικά των Μοιρών. Προηγήθηκαν μερικοί μικρότεροι σεισμοί και χθες έγινε σεισμός μεγέθους 4,2 στην ίδια εστία. Επιβάλλεται πολύ προσεκτική παρακολούθηση και αξιολόγηση από τους επιστήμονες και μέτρα προστασίας από τις τοπικές αρχές, όπως προβλέπει το επιχειρησιακό Σχέδιο ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ.» αναφέρει σε ανάρτησή του ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

seismos-kriti

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X