Κοινωνία

Κορονοϊός: Καθήμενοι σε γάμους και βαφτίσεις – Θα χορεύουν μόνο νύφη και γαμπρός

Κορονοϊός: Καθήμενοι σε γάμους και βαφτίσεις – Θα χορεύουν μόνο νύφη και γαμπρός
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κορονοϊός: Το τέταρτο κύμα και η μετάλλαξη Δέλτα φέρνουν τα πάνω κάτω και στους γάμους και τις βαφτίσεις. Όσοι έχουν προγραμματίσει δεξιώσεις περιμένουν τα νέα μέτρα για τις επόμενες μέρες.

Υπενθυμίζουμε ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε χθες ότι από την Πέμπτη απαγορεύεται επί της ουσίας ο χορός και οι όρθιοι.

Το όριο για τους καλεσμένους φαίνεται ότι δεν αλλάζει, όμως ο χορός δεν θα επιτρέπεται, όπως άλλωστε δεν επιτρεπόταν και πριν.

Εξετάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να επιτρέπεται μόνον ο πρώτος χορός του ζευγαριού, ωστόσο μένει να διευκρινιστεί πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της ημέρας αναμένεται η ΚΥΑ με την εφαρμογή των νέων μέτρων που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Το όριο προσκεκλημένων σε γάμους και βαφτίσεις έχει αυξηθεί από τα 100 στα 300 άτομα. Αυτό δεν αλλάζει, αλλά θα είναι ξεκάθαρο ότι οι καλεσμένοι θα πρέπει να κάθονται.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την εστίαση και ισχύουν και για τους γάμους, από τις 15 Ιουλίου θα επιτρέπεται να λειτουργούν και κλειστοί χώροι οι οποίοι θα διακρίνονται, κατ’ επιλογή του ιδιοκτήτη, σε αμιγείς και μεικτούς.

Στους μεν αμιγείς θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο όσων είναι πλήρως εμβολιασμένοι και μάλιστα έχουν παρέλθει τουλάχιστον 14 ημέρες από τη δεύτερη δόση (ή τη μοναδική δόση στην περίπτωση μονοδοσικού εμβολίου) του εμβολιασμού ή έχουν νοσήσει από COVID-19 το τελευταίο εξάμηνο. Στους χώρους αυτούς η πληρότητα θα είναι 85%.

Στους μικτούς χώρους η μέγιστη επιτρεπτή πληρότητα θα είναι 50%, σε αυτούς θα μπορούν να εισέρχονται και μη εμβολιασμένοι, υπό την προϋπόθεση ότι θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε rapid test εντός του προηγούμενου 48ώρου.

Οι ανήλικοι και στις δύο περιπτώσεις θα προσέρχονται με δήλωση self test που έχει υποβληθεί από τους γονείς.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X