Κοινωνία

Οι περιοχές στην Αττική που γίνονται δωρεάν rapid test σήμερα

Οι περιοχές στην Αττική που γίνονται δωρεάν rapid test σήμερα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε έξι περιοχές της Αττικής θα διενεργούνται σήμερα, Παρασκευή, δωρεάν rapid test από τον κορονοϊό από κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Υγείας.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι για το test θα μπορέσουν να μεταβούν στην περιοχή που τούς εξυπηρετεί περισσότερο και να πρέπει να έχουν μαζί τους τον αριθμό του ΑΜΚΑ τους αλλά και την ταυτότητά τους.

Ο ΕΟΔΥ διενεργεί σήμερα τεστ σε:

1.Μετρό Συντάγματος

2.Παπάγου

3.Βύρωνα

4.Ελευσίνα

5.Ίλιον

6.Χαϊδάρι

Η κατάσταση στο λεκανοπέδιο παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, καθώς τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και οι διασωληνώσεις έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ.

Χθες, ανακοινώθηκαν 2.588 νέες μολύνσεις από τον ιό στη χώρα μας, ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 706.

Η εφημερία που πέρασε στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός και Αττικόν ήταν καλύτερη απ’ ό,τι τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο η πίεση παραμένει πολύ αυξημένη.

Χαρακτηριστικά τα όσα δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, για το νοσοκομείο Γεννηματάς, όπου μέσα σε 24 ώρες άλλη μία κλινική μετατράπηκε σε COVID.

«Το “Γεννηματάς” δεν θα το κάνουμε όλο COVID, αλλά άλλη μία παθολογική κλινική έγινε COVID μέσα σε 24 ώρες, και γέμισε. Αυτή τη στιγμή το “Γεννηματάς” έχει 210 κρεβάτια COVID. Μετακινήσαμε 87 ασθενείς non COVID σε ιδιωτικά και άλλα νοσοκομεία, και μετά κάναμε τις τεχνικές αλλαγές στην κλινική. Οι ηλικίες είναι κυρίως από 25 έως 45 ετών. Το περνούν πιο ήπια, αλλά διασωληνώσαμε και νέους, και χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

Επίσης στις απλές κλίνες COVID νοσηλεύεται πολύς κόσμος ακόμα, έτσι οι διασωληνωμένοι φαίνεται πως θα συνεχίσουν να αυξάνονται».

Με φόντο όλα τα παραπάνω, η Επιτροπή των Ειδικών συνεδριάζει σήμερα για να αποφασίσει το εάν θα πάμε σε κάποια άρση περιορισμών από την ερχόμενη εβδομάδα ή θα έχουν παράταση των αυστηρών περιορισμών.

Από τις πρώτες ενδείξεις, όμως, φαίνεται πως θα πάμε σε ακόμη μία εβδομάδα αυστηρού lockdown.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X