Κοινωνία

Τραγωδία στα Καλάβρυτα! Βρέθηκαν χωρίς τις αισθήσεις οι 3 αναρριχητές

Τραγωδία στα Καλάβρυτα! Βρέθηκαν χωρίς τις αισθήσεις οι 3 αναρριχητές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Δυστυχώς τα νέα από την αναζήτηση των τριών αναρριχητών που είχαν χαθεί στα Καλάβρυτα δεν είναι καθόλου καλά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους. Τους βρήκαν πίσω από το χιονοδρομικό κέντρο. Στο σημείο υπήρχε χιονοστιβάδα.

 Όπως μετέδωσε ο Alpha, λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι οι διασώστες τούς βρήκαν πίσω από το χιονοδρομικό κέντρο, σε ένα δύσβατο σημείο, χωρίς τις αισθήσεις τους.

Σύμφωνα πάντα με τον Alpha, στο σημείο υπήρχε χιονοστιβάδα, η οποία πιθανότατα τους καταπλάκωσε. Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες και ρεπορτάζ του kalavrytanews.com, οι τρεις άντρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από την Στύγα που εθεάθησαν τελευταία φορά θα πήγαιναν προς την περιοχή της «Μαυρολίμνης»..

Το Χιονοδρομικό Κέντρο αναζήτησε τους δύο άντρες αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του Κέντρου, αλλά τα συνεχή τηλεφωνήματα προς το κινητό που είχαν δώσει, χτυπούσε χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση.

Αμέσως με οχήματα του Χιονοδρομικού, το προσωπικό του Κέντρου άρχισαν την αναζήτησή τους και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν άντρες της Π.Υ.Καλαβρύτων, Περιπολικό του Α.Τ.Καλαβρύτων και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Καλαβρύτων.

Με το πρώτο φως της ημέρας οι δυνάμεις που επιχειρούσαν ενισχύθηκαν επικεντρώνοντας στην περιοχή από «μαυρολίμνη» έως Ύδατα της Στυγός. Από νωρίς το πρωί τα συνεργεία διάσωσης και οι χιονοδρόμοι του χιονοδρομικού κέντρου προσπαθούσαν με drone αλλά και με επίγιες προσπάθειες να εντοπίσουν τους τρεις αγνοούμενους. Στην περιοχή επιχειρούσε και ελικόπτερο. 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X