Κοινωνία

Βιασμός 24χρονης Θεσσαλονίκη: “Πήραμε τα δείγματα έγκαιρα – Δεν καθυστερήσαμε με τα στοιχεία” λένε ιατροδικαστές και αστυνομία

Βιασμός 24χρονης Θεσσαλονίκη: “Πήραμε τα δείγματα έγκαιρα – Δεν καθυστερήσαμε με τα στοιχεία” λένε ιατροδικαστές και αστυνομία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στην υπόθεση της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα που κατήγγειλε πως έπεσε θύμα βιασμού σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, αναφέρεται με ανακοίνωσή της η ΓΕΔΘ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε, οι αστυνομικοί προέβησαν αμέσως σε όλες απαραίτητες προανακριτικές πράξεις για τη διασφάλιση κρίσιμων αποδεικτικών στοιχείων.

Μάλιστα, τα στελέχη της αρμόδιας προανακριτικά υπηρεσίας, από την πρώτη στιγμή της καταγγελίας «χειρίστηκαν και εξακολουθούν να χειρίζονται την υπόθεση με τη δέουσα επιμέλεια και προσοχή, λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητά της».

Πιο συγκεκριμένα, την ίδια ημέρα από την καταγγελία στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, πέραν των λοιπών προανακριτικών πράξεων, έγιναν οι ακόλουθες ενέργειες όπως τονίζει η Αστυνομία:

Ελήφθησαν από την παθούσα δείγματα ούρων, αφού της χορηγήθηκαν σε συνεννόηση με την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, δύο σφραγισμένοι ουροσυλλέκτες, οι οποίοι ελέχθησαν προηγουμένως μακροσκοπικά από αστυνομικούς της εν λόγω Υπηρεσίας, καθώς υπήρχαν υπόνοιες χορήγησης σε αυτή ναρκωτικών ή άλλων εξαρτησιογόνων ουσιών. Ανωτέρω ουροσυλλέκτες διατηρήθηκαν σε ψυχρό περιβάλλον (ψυγείο) εντός ασφαλούς χώρου, σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, μέχρι τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, που παραδόθηκαν στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Α.Π.Θ.

Κατασχέθηκε ο απαραίτητος ρουχισμός της παθούσας, ο οποίος απεστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, προς εξερεύνηση και ανίχνευση τυχόν βιολογικού υλικού.

Χορηγήθηκε, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, έγγραφο σημείωμα στην παθούσα για την ιατροδικαστική της εξέταση από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

Η ιατροδικαστική εξέταση σύμφωνα πάντα με την ΕΛΑΣ, έγινε την επόμενη μέρα στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, όπου ελήφθησαν πέντε στειλεοί με επιχρίσματα της παθούσας για προσδιορισμό βιολογικού υλικού (DNA), τα οποία παραδόθηκαν στην Αστυνομία την επόμενη ημέρα.

Τότε, απεστάλησαν στα αρμόδια εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, για διενέργεια εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης.

«Η σχετική έκθεση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών παρελήφθη πρωινές ώρες σήμερα (1/2/2022), εντός σφραγισμένου φακέλου και παραδόθηκε αυθημερόν στο 5ο Τακτικό Ανακριτικό Γραφείο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Επίσης, από το εργαστήριο ιατροδικαστικής και τοξικολογίας του Α.Π.Θ. παραδόθηκε σήμερα (1/2/2022) η έκθεση τοξικολογικών εξετάσεων στο ίδιο ως άνω Γραφείο» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

«Καθαρές» από ναρκωτικά και φαρμακευτικές ουσίες βγήκαν οι τοξικολογικές εξετάσεις της Γεωργίας Μπίκα, σύμφωνα με πηγές του κατηγορούμενου, ενώ στον οργανισμό της δεν έχει ανιχνευτεί ούτε κάποια ναρκωτική ουσία, αλλά ούτε και φαρμακευτική, παρά μόνο αλκοόλ και αυτό όχι σε πολύ μεγάλη ποσότητα.

Από την πλευρά του πάντως ο δικηγόρος της Γεωργίας αναμένει την επίσημη μετάφραση των εξετάσεων, υποστηρίζοντας ότι «άργησε να ληφθεί το δείγμα».

«Αν σταματήσει η ουσία να βρίσκεται στα ούρα, κανένα μηχάνημα δεν μπορεί να το αποδείξει» υποστήριξε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο MEGA, ο τεχνικός σύμβουλος της 24χρονης, αφήνοντας ορθάνοιχτο «παράθυρο» για επιπλέον ενέργειες.

Συγκεκριμένα, ο τεχνικός σύμβουλος που έχει οριστεί θα ζητήσει αντιδείγμα για τη διενέργεια νέων εξετάσεων, ενώ ο Δημήτρης Γαλεντέρης, γιατρός, ειδικός ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος που όρισε η πλευρά της 24χρονης ανέφερε ότι θα απαιτηθεί επανέλεγχος των δειγμάτων και τρίχες για να επιβεβαιώσουν το αποτέλεσμα.

«Η ποσότητα αλκοόλ στα ούρα δεν αντικατοπτρίζει ούτε την κατανάλωση ούτε και τον μεταβολισμό σε τίποτα, είναι αναξιόπιστο νούμερο, δεν το λαμβάνουμε υπόψιν μας. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε από την ποσότητα αλκοόλ στα ούρα πόσα ποτά ήπιε και αν ήταν σε κατάσταση να δώσει συναίνεση ή όχι», υπογράμμισε.

Όπως διευκρίνισε ο σύμβουλος, «τα ούρα πάρθηκαν μετά από περίπου 18 ώρες» και «τα νούμερα είναι πλασματικά». Ως εκ τούτου «δεν μπορούμε να κάνουμε αναγωγή στην κατανάλωση του αλκοόλ».

Όσον αφορά, δε, το χάπι του βιασμού, αφού σημείωσε ότι «καθαρίζει» μετά από 12 ώρες στα ούρα, ανέφερε ότι «το δείγμα που πάρθηκε με καθυστέρηση μετά από 18 ώρες δεν μπορεί να μας δώσει αποτελέσματα για κάποια συγκεκριμένη ουσία».

«Μόλις πάρω στα χέρια μου τα αποτελέσματα, θα αποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας για να βρούμε την αλήθεια», κατέληξε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X