Κοινωνία

Ύμνοι Φουρθιώτη για τη Σοφία Νικολάου

Ύμνοι Φουρθιώτη για τη Σοφία Νικολάου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πριν από μερικούς μήνες εκείνη (Σοφία Νικολάου) έλεγε πως εκείνος (Μένιος Φουρθιώτης) είχε δικαίωμα να έχει συνδρομητική τηλεόραση στο κελί του. Φαίνεται πως έφτασε η ώρα για το… ευχαριστώ.

Λίγο αφού αποφυλακίστηκε, ο Μένιος Φουρθιώτης έβαλε ξανά μπροστά για να επανεκδόσει την εφημερίδα «Αποκαλυπτικά». Στους όρους της αποφυλάκισής του, άλλωστε, δεν υπάρχει να μην βγάζει εφημερίδα αλλά να μην κάνει ραδιοφωνική εκπομπή.

Έτσι, στο πρώτο φύλλο της επανέκδοσής της, η εφημερίδα «Αποκαλυπτικά», την περασμένη Κυριακή 7 Νοεμβρίου, αφιέρωσε πολλές σελίδες σε δυο κυρίες: τη γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου και την διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού, Μαρία Στέφη.

Και τις δυο, φυσικά, τις αποθέωσε. Τόσο που θα ζήλευαν πολλοί!

«Τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας ξεχνούν την απαρχαιωμένη εικόνα τους», γράφει ο συντάκτης, που προαναγγέλλει ότι έρχονται «μεγάλες μεταρρυθμίσεις».

«Το νέο πρόσωπο των φυλακών Κορυδαλλού με τη σφραγίδα της Σοφίας Νικολάου», όπου όλα «λειτουργούν άψογα, με ασφάλεια», ενώ «πολεμήθηκε και η παραβατικότητα», τονίζεται επίσης.

Η Μαρία Στέφη αποκαλείται «ηγέτιδα των φυλακών Κορυδαλλού», «πιο δυναμική διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού σε ένα από τα μεγαλύτερα σωφρονιστικά κέντρα της Ευρώπης».

«Η Μαρία Στέφη φέρει όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός ηγέτη – η ηγεσία είναι μια έμφυτη και ενστικτώδης ιδιότητα που είτε την έχε κάποιος είτε δεν την έχει. Είναι η γυναίκα που εμπνέει τους άλλους παρακινώντας τους να ξεκλειδώσουν τις δυνατότητές τους ώστε να μπορούν να γίνουν καλύτεροι. Και αυτό το αποδεικνύει μέσα από τα επαγγελματικά της επιτεύγματα», τονίζεται.

Φαίνεται ότι ο Μένιος Φουρθιώτης τους πέντε μήνες που έμεινε στον Κορυδαλλό έμεινε απόλυτα ευχαριστημένος από τη διαμονή του εκεί. Και είπε να το… ξεπληρώσει.

Υπενθυμίζεται ότι τα αδικήματα που αποδίδονται στον παρουσιαστή είναι δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα. Κατηγορείται συγκεκριμένα για τα κακουργήματα της ηθικής αυτουργίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία και της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη και οπλοφορία και για τα πλημμελήματα της σύστασης συμμορίας, της ηθικής αυτουργίας σε οπλοχρησία, σε προμήθεια και κατοχή εκρηκτικής βόμβας και σε διακεκριμένη φθορά, της απόπειρας εκβίασης, της ψευδούς καταγγελίας και της πρόκλησης και προσφοράς για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X