Fragilemag

Τα 5 in / 5 out της εβδομάδας

Τα 5 in / 5 out της εβδομάδας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

5 in / 5 out –  Οι λίστες είναι old school χούι (εντάξει, δεν πάμε και στην εποχή της περισπωμένης), είναι ένα σκάλωμα του μυαλού, είναι μια συνήθεια.

Στην -κάθε- πόλη τρέχουν πράγματα που μας φτιάχνουν τη διάθεση, τρέχουν και εκείνα που τη χαλούν.

Εννοείται υπάρχουν και εκείνα που τρέχουν και κοιτώντας τα απορούμε αν είναι δυνατόν να έχουν συμβεί πραγματικά.

Είναι γνωστό πως ζούμε στην εποχή του συλλογικού ναρκισσισμού, των απανωτών άνγκρι φέις, των δημιουργών περιεχομένου (έτσι γενικώς). Αυτά είναι τα δέκα πράγματα που μας έφτιαξαν χαλώντας μας και μας χάλασαν φτιάχνοντάς μας.

5 in

1. Το διαδικτυακό ψήφισμα για την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας που ξεκίνησε η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού, είναι πια κοινωνικό φαινόμενο που διογκώνεται. Πάρε μέρος (εμείς το κάναμε). Μέχρι σήμερα έχουν πάρει μέρος περισσότεροι από 764.000 άνθρωποι. Στόχος της προσπάθειας είναι να φτάσουμε το εκατομμύριο.

2. Η πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου. Άντε να σηκωνόμαστε σιγά-σιγά. Λίγο ψηλότερα..

3. Οι λουκουμάδες Κτιστάκη στη Σωκράτους. Χανιώτικοι, ζουμεροί, μελάτοι μέχρι καρδιάς με μοναδική συνταγή. Εμπειρία αξέχαστη που επαναλαμβάνεται.

4. «Δεν σκέφτεσαι τα βασικά…». H Tαμίλα Κουλίεβα μιλά για τα Πανεπιστήμια και την Παιδεία στη Σοβιετική Ένωση. Τριάντα χρόνια συκοφάντησης καταρρίπτονται με τέσσερις λέξεις.

5. Όσες φορές και να πάμε στο Galaxy της Οδού Σταδίου πάντα θα βρίσκουμε έναν νέο λόγο να το επισκεφθούμε ξανά.

5 out

1. Επειδή η αριστερά έχει (ή είχε;) πάντα το πρόταγμα της αισθητικής ως συστατικό ύπαρξής της αντιγράφουμε -και το αφήνουμε ασχολίαστο- το παρακάτω ενσταντανέ από το ρεπορτάζ: “Ένα… εναλλακτικό δείπνο είχαν την Τετάρτη ο Στέφανος Κασσελάκης και ο σύζυγός του, Τάιλερ ΜακΜπεθ: Συνέφαγαν με τον τραγουδιστή Κωνσταντίνο Αργυρό σε γνωστό σούσι μπαρ της Νέας Σμύρνης….Μάλιστα, σε διπλανό τραπέζι κάθονταν η Ελένη Φουρέιρα και ο επικεφαλής της Panik Records, Γιώργος Αρσενάκος. Κάποια στιγμή, μάλιστα, οι δύο παρέες ενώθηκαν, με τους Κασσελάκη-Τάιλερ και Αργυρό αλλά και τον εφοπλιστή Αντώνη Ξυλά, ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης του πολυτελούς συγκροτήματος στο Μετς, όπου διαμένει ο Στέφανος Κασσελάκης.”

2. Ο αποκλεισμός του Θεόδωρου Κουρεντζή από το Φεστιβάλ Βιέννης επειδή δεν έκανε δήλωση κατά της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η “δημοκρατία” αλά κάρτ στην Ευρώπη που μένουμε, ίσως είναι και η εξήγηση στο προμοτάρισμα της Ακροδεξιάς….

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X