Πολιτική

Κόντρες λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα των καταστημάτων

Κόντρες λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα των καταστημάτων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας ο οποίος όλη την εβδομάδα εξέφραζε τον προβληματισμό του για τις σκέψεις της κυβέρνησης να ανοίξει το λιανεμπόριο  επέμεινε και χθες ότι είναι πρόωρο επισημαίνοντας ότι   με την κίνηση αυτή το Μέγαρο Μάξιμου παίρνει μεγάλο ρίσκο.

Ο γνωστός λοιμωξιολόγος πριν λίγες μέρες  σε  συνέντευξη του  είχε κρούσει το κώδωνα του κινδύνου για το κέντρο της Αθήνας λέγοντας : «Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί ο κεντρικός τομέας Αθήνας, με μεγάλο αριθμό ενεργών κρουσμάτων 800 περίπου, μεγάλη αυξητική τάση και η κάλυψη των ΜΕΘ υπερβαίνει το 60%… Αυτό είναι το μεγάλο μας άγχος. Αν δούμε ότι η κάλυψη των ΜΕΘ φτάσει το 80% στην περιοχή Αττικής, κυρίως στην περιοχή του κεντρικού τομέα, τότε θα παρέμβει η επιτροπή».

Είχε προσθέσει μάλιστα ότι με  το άνοιγμα των δραστηριοτήτων θα έχουμε επιδείνωση της επιδημίας, καθώς όλα θα αυξηθούν.  Και τα κρούσματα και οι διασωληνώσεις και γι αυτό είχε προτείνει και επιπλέον μέτρα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ανάπτυξης μέσα στην σύσκεψη μετέφερε την άποψη της Πολιτικής Ηγεσία του υπουργείου λέγοντας ότι εάν είναι να κλείσει κάτι το επόμενο διάστημα αυτό θα είναι τα σχολεία και όχι η αγορά.

Γιατροί και καθηγητές επιμένουν πάντως ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για την εξάπλωση της πανδημίας αφού και τα καταστήματα θα είναι ανοικτά και  η θερμοκρασία θα έχει πέσει πάρα πολύ γεγονός που θα ευνοήσει τον κορονοιο.

Όσοι  μάλιστα βλέπουν με επιφυλακτικότητα του άνοιγμα του λιανεμπορίου ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση την συγκεκριμένη στιγμή κάνει τα ίδια λάθη που έκανε το καλοκαίρι με το άνοιγμα του τουρισμού.

« Τέλη  Μαΐου είχαμε καταφέρει να ελέγξουμε την πανδημία έλεγαν χαρακτηριστικά  Με το άνοιγμα του τουρισμού η προσπάθεια που είχε γίνει σε εθνικό επίπεδο καταστράφηκε με αποτέλεσμα να γυρίσουμε στην αρχική φάση της πανδημίας. Η κυβέρνηση και τώρα εμφανίζεται να κινείται με την ίδια λογική. Ας ελπίσουμε ότι τα αποτελέσματα δεν θα είναι τα ίδια.»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X