Θέμα

Στη Γερμανία μειώνουν το φόρο στα καύσιμα και στην Ελλάδα μας…δουλεύουν

Στη Γερμανία μειώνουν το φόρο στα καύσιμα και στην Ελλάδα μας…δουλεύουν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η γερμανική κυβέρνηση περιόρισε για τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, μείωσε  τον φόρο στα καύσιμα. Αποτέλεσμα από την Τετάρτη 1η Ιουνίου το κόστος καυσίμων στα πρατήρια βενζίνης μειώθηκε κατά περίπου 30 λεπτά το λίτρο ντίζελ και κατά 14 λεπτά το λίτρο βενζίνης. Σήμερα, παρά την μικρή άνοδο στις τιμές στα πρατήρια, η βενζίνη βρίσκεται κατά μέσα όρο στα 1,88 ευρώ και το πετρέλαιο κίνησης στα 1,94, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της dw.

Στην Ελλάδα ας μην έχουμε καμία ελπίδα, καθότι στην κυβέρνηση έχουν πολύ ισχυρά επιχειρήματα. Εξάλλου γιατί να ζητάμε να μειωθούν οι φόροι αν δεν κερδίσουμε; Βλέπετε οι υπουργοί μας είπαν αρχικά πως δεν θα μειώσουν τους φόρους στα καύσιμα γιατί θα κερδίσουν τα…καγιέν και όχι οι πολλοί και αντιμετωπίζοντες οικονομικά προβλήματα.

Αυτό ήταν το πρώτο επιχείρημα. Την εβδομάδα που πέρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης ενίσχυσε το επιχειρηματικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης λέγοντας πως με τη μείωση των φόρων στα καύσιμα θα κερδίσουν οι…τουρίστες.

Και το δούλεμα, όπως αντιλαμβάνεστε, πάει σύννεφο…

Ο Προβοκάτορας 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X