Οικονομία

Attica Bank: Πλώρη για να διπλασιαστεί

Attica Bank: Πλώρη για να διπλασιαστεί
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Διπλασιάζεται η Attica Bank. Η διοίκηση της τράπεζας εκπόνησε ένα φιλόδοξο σχέδιο με στόχο η τράπεζα σε πέντε χρόνια να είναι διπλάσια σε καταθέσεις, δάνεια και γενικώς στα στοιχεία του ισολογισμού.

Κινητήριος δύναμη για την επίτευξη του στόχου του διπλασιασμού τα νέα προϊόντα που θα εκδώσει και θα εκδίδει διαρκώς, η ψηφιοποίηση και η χρήση νέων τεχνολογιών, που θα φέρουν την τράπεζα κοντά στον πελάτη, θα την κάνουν φιλική, ευέλικτη και εξυπηρετική.

Επίσης, το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας, όπως είπαν στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη, ο Πρόεδρος Κ. Μητρόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος Θ. Πανταλάκης, επιλέγει συγκεκριμένες ομάδες υποψηφίων πελατών, τους οποίους θα προσεγγίσει και θα τους προσφέρει υπηρεσίες που θα είναι πιο δελεαστικές από εκείνες των άλλων τραπεζών.

Οι ομάδες των υποψηφίων πελατών είναι γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, βιοτέχνες, μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες, αγρότες με σημαντικό κλήρο και γενικώς πολίτες που δεν είναι μισθωτοί ή συνταξιούχοι και παράγουν πλούτο και εισόδημα.

Για να μπορέσει η τράπεζα να υλοποιήσει το στόχο της έχει ένα μεγάλο ατού έναντι των ανταγωνιστριών της. Εχει εξυγιανθεί και απαλλαγεί από το βραχνά των “κόκκινων”  δανείων. Οι πληγές του παρελθόντος είχαν αρχίσει να κλείνουν, ύστερα από την άφιξη του Θόδωρου Πανταλάκη στην τράπεζα και έτσι τώρα το νέο διοικητικό συμβούλιο βρήκε καθαρό και στέρεο το έδαφος για να ξεκινήσει αυτό που είναι αναγκαίο. Δηλαδή την ανάπτυξη και τη μεγέθυνση της Attica Bank μέσω της προσέλκυσης καταθέσεων και της χορήγησης δανείων στους πελάτες της.

Τα σχέδια περιλαμβάνουν την ψηφιοποίηση της τράπεζας, την αλλαγή του ρόλου, της μορφής και της έκτασης των καταστημάτων, καθώς και τον εκσυγχρονισμό τους, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα νέα καθήκοντα της περιόδου της ανάπτυξης η οποία θα οδηγήσει σε πέντε χρόνια στο διπλασιασμό των μεγεθών και συνεπώς της τράπεζας.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X