Επιλογές

Νομοσχέδιο – σκούπα φέρνει εκπτώσεις έως 80% σε πρόστιμα για ανασφάλιστη εργασία!

Νομοσχέδιο – σκούπα φέρνει εκπτώσεις έως 80% σε πρόστιμα για ανασφάλιστη εργασία!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ένα νομοσχέδιο με εργασιακές και ασφαλιστικές διατάξεις που έρχεται να… ταράξει τα νερά! Το κυριότερο; Θα περιλαμβάνει τη νέα… αρχιτεκτονική για τα πρόστιμα σχετικά με την ανασφάλιστη εργασία.

Επίσης θα φέρει αλλαγές στο χρόνο έναρξης συνταξιοδότησης των αγροτών. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αναμένεται να κατατεθεί από το υπουργείο Εργασίας στη Βουλή αμέσως μετά το Πάσχα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ρεπορτάζ της “Καθημερινής”, οι προωθούμενες διατάξεις στα εργασιακά στηρίζονται στη λογική κλιμάκωσης των προστίμων για την ανασφάλιστη εργασία. Αυτό βεβαίως ανάλογα με τη σοβαρότητα της παράβασης και την υποτροπή του εργοδότη.

Εδώ να σημειωθεί πως τις διατάξεις αυτές συζητούν εδώ και μήνες η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και οι εκπρόσωποι των δανειστών.

Ξένα funds σαν… κοράκια! Ισραηλινό ζήτησε 900 ακίνητα για Airbnb!

Μέχρι και 80% κάτω τα πρόστιμα για ανασφάλιστη εργασία!

Παράλληλα βέβαια, θα γίνει και η σχετική διαβούλευση με τους εργοδοτικούς φορείς. Και κάπου εκεί αναμένεται να ενσωματωθούν σημαντικές εκπτώσεις στο ύψος του προστίμου.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι εργοδότες θα μπορούν να καταβάλλουν σημαντικά μειωμένα πρόστιμα. Υπό μία προϋπόθεση όμως: Ότι θα προσλάβουν νόμιμα τους εργαζόμενους που διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν καταγραφεί στον πίνακα προσωπικού.

Ζαλίζουν τα κέρδη της Μυτιληναίος! Άλμα 352% το 2017

Σημειώνεται πως σήμερα ισχύει το εξής για τα επιβαλλόμενα πρόστιμα: Κάθε εργαζόμενος που έπειτα από έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, διαπιστώνεται ότι δουλεύει με ανασφάλιστη εργασία, “κοστίζει” 10.549,44 ευρώ στο πρόστιμο! Δηλαδή 586,08 ευρώ επί 18 μήνες.

Σε περίπτωση που ο εργαζόμενος είναι κάτω των 25 ετών, το πρόστιμο ανέρχεται σε 9.197,10 ευρώ ανά ανασφάλιστο υπάλληλο. Δηλαδή 510,95 ευρώ επί 18 μήνες.

Κώστας Νικολαΐδης

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X