Οικονομία

Οι επενδυτικές τάσεις που θα καθορίσουν την επόμενη δεκαετία

Οι επενδυτικές τάσεις που θα καθορίσουν την επόμενη δεκαετία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την ετήσια έκδοση της UBS Global Wealth Management για τα θέματα των μακροπρόθεσμων επενδύσεων (Long Term Investments) παρουσίασε σε ειδικό media event με δημοσιογράφους η ελβετική τράπεζα. Στο report, η UBS περιγράφει τις τάσεις και τις προκλήσεις που καθορίζουν τις προοπτικές της οικονομίας και των αγορών αλλά και το πλαίσιο και την προσέγγιση που απαιτείται για τις βιώσιμες επενδύσεις.

«Με την οικονομική και πολιτική αβεβαιότητα να είναι τόσο υψηλή και τη μεταβλητότητα της αγοράς αυξημένη, πιστεύουμε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να σκεφτούμε τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις, ειδικά στο πλαίσιο των μακροπρόθεσμων επενδυτικών μας θεμάτων. Τα θέματά μας παραμένουν εξαιρετικά επίκαιρα σήμερα και μας επιτρέπουν να βλέπουμε πέρα από τον βραχυπρόθεσμο ‘θόρυβο’. Μετά το sell-off των μετοχών με προσανατολισμό στην ανάπτυξη φέτος, πολλά μακροπρόθεσμα θέματα είναι φθηνότερα για να εισέλθει κανείς σε σχέση με πέρυσι τέτοια εποχή», εξηγεί η τράπεζα.

Το δύσκολο περιβάλλον της αγοράς για θέματα ανάπτυξης έχει ‘εισέλθει’ στο μυαλό των επενδυτών. Οι τρεις πυλώνες που αναδεικνύει η UBS είναι η αύξηση του πληθυσμού, η γήρανση και η αστικοποίηση στις αναδυόμενες αγορές.

Στο νέο θεματικό οδηγό, η UBS προσφέρει βαθύτερες αναλύσεις στα ακόλουθα θέματα:

Η αύξηση του πληθυσμού, η γήρανση και η αστικοποίηση στις αναδυόμενες αγορές είναι κοσμικές τάσεις που πιστεύει ότι θα διαρκέσουν την επόμενη δεκαετία. Οι τάσεις αυτές θα είναι πιθανότατα σχετικά ανθεκτικές στις οικονομικές υφέσεις και την πολιτική αβεβαιότητα.
Οι τρεις πυλώνες που θα επηρεάσουν, πιθανότατα θετικά και όχι αρνητικά, είναι οι ανατρεπτικές δυνάμεις της τεχνολογικής προόδου, των κοινωνικών αλλαγών και των περιορισμών των πόρων.
Πολλά από τα θέματα των LTI έχουν βιώσιμη εστίαση, συμβάλλοντας στη βελτίωση της περιβαλλοντικής ή κοινωνικής βιωσιμότητας. Αυτά αντιστοιχίζονται με συγκεκριμένους στόχους στο πλαίσιο των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.
Τα θέματά στοχεύουν στην επίτευξη αποδόσεων για τους επενδυτές άνω του μέσου όρου σε έναν πλήρη οικονομικό κύκλο και ενδέχεται να περιλαμβάνουν εταιρείες μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης που δεν εκπροσωπούνται σε γνωστούς δείκτες αναφοράς, προσφέροντας έτσι ευκαιρίες πέρα από τον παραδοσιακό προσανατολισμό των δεικτών. Πολλά από τα θέματά αφορούν επίσης την καινοτομία και τις ανατρεπτικές τεχνολογίες.
Η διαφοροποίηση, τόσο εντός μεμονωμένων θεμάτων όσο και μεταξύ πολλαπλών θεμάτων, θεωρεί η τράπεζα ότι είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία κατά την επένδυση σε έναν κύκλο. Η επενδυτική πειθαρχία έχει επίσης σημασία στις θεματικές επενδύσεις.

Πηγή: euro2day.gr/i

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X