Οικονομία

Όλα έτοιμα για να ανοίξουν τα γυμναστήρια! Τα μεγάλα «αγκάθια»

Όλα έτοιμα για να ανοίξουν τα γυμναστήρια! Τα μεγάλα «αγκάθια»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Εν αναμονή της έκδοσης των υγειονομικών πρωτοκόλλων που θα καθορίζουν τους κανόνες επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων τους, οι ιδιοκτήτες με τα γυμναστήρια που προετοιμάζονται για το άνοιγμά τους στις 15 Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης την Τρίτη, στελέχη του ΕΟΔΥ ανέλυσαν και εξειδίκευσαν τα μέτρα προστασίας που αναμένεται να ληφθούν, στα μέλη του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων ενώ απάντησαν και σε ερωτήματά τους.

Μετρό… πιο συχνά! Περισσότεροι επιβάτες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Όπως λέει στο insider.gr o Δώρος Κλεοβούλου, Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων, από τις οδηγίες που έδωσε ο ΕΟΔΥ, δεν υπάρχει κάτι που να θεωρείται ανεφάρμοστο και οι επιχειρήσεις θα είναι έτοιμες να ανοίξουν την προσεχή Δευτέρα. Θα χρειαστεί όπως επισημαίνει, μία μικρή περίοδος προσαρμογής 2-3 ημερών, ωστόσο αναμένεται όλα να κυλήσουν ομαλά.

Θεωρείται βέβαιο πως μεταξύ άλλων σύμφωνα με τις οδηγίες, θα προβλέπεται συγκριμένος αριθμός αθλουμένων ανά τμ., συνεχής απολύμανση των οργάνων και απόσταση μεταξύ τους καθώς και απαγόρευση της χρήσης αποδυτηρίων, ντουζ και σάουνας.

Προβληματίζουν οι συνδρομές στα γυμναστήρια

Ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα τις τελευταίες ημέρες όσους αθλούνται στα γυμναστήρια είναι τι θα γίνει με τις συνδρομές που ήδη έχουν πληρωθεί και είτε έχουν λήξει την περίοδο τoυ lockdown, είτε πρόκειται να λήξουν άμεσα. Πολλοί συνδρομητές έχουν ήδη ζητήσει στα γυμναστήριά τους να παρατείνουν τη χρονική διάρκεια των συνδρομών ή να υπάρξουν νέες προσφορές για το επόμενο διάστημα.

Επίδομα 534 ευρώ: Μπαίνει… σήμερα το χρήμα! Για κάποιους τελευταία ευκαιρία

Ο κ. Κλεοβούλου από την πλευρά του, τονίζει ότι εφόσον δεν υπάρχει κάποια κεντρική απόφαση από την κυβέρνηση, κάθε επιχείρηση θα κληθεί να αποφασίσει μόνη της τι θα κάνει με τους συνδρομητές της. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος, όπως λέει, έχει ήδη αποστείλει οδηγία σχετικά με την κατεύθυνση που προτείνει στα μέλη του να κινηθούν και εκείνα είναι ελεύθερα να πράξουν όπως επιθυμούν.

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων πάντως ο ίδιος εκτίμα, πως θα βρεθεί μία μέση λύση ώστε να μοιραστεί η «ζημιά» ανάμεσα στον πελάτη και την επιχείρηση. Άλλωστε τους μήνες κατά τους οποίους τα γυμναστήρια έμειναν κλειστά, το πλήγμα για τους επιχειρηματίες του κλάδου ήταν μεγάλο. Το τρίμηνο από Μάρτιο έως Μάιο θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό για τις 2.500 επιχειρήσεις του κλάδου καθώς την περίοδο αυτή καταγράφουν το 40% του ετήσιου τζίρου τους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X