Οικονομία

«Βόμβα» προέδρου ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: «Οι τιμές ενέργειας θα φέρουν κανόνια στην αγορά»

«Βόμβα» προέδρου ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: «Οι τιμές ενέργειας θα φέρουν κανόνια στην αγορά»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Δυστυχώς δεν είμαστε ακόμα σε εκτόνωση του φαινομένου της ακρίβειας στους λογαριασμούς ενέργειας» εκτίμησε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Δημήτρης Αδαμόπουλος, τονίζοντας ότι αυτό που βιώνουμε ήταν κάτι «απολύτως αναμενόμενο» αφού ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα του ΟΗΕ ανήγγειλε ότι θα κλείσει τις λιγνιτικές μονάδες.

Μιλώντας στο Κόκκινο, ο κ. Αδαμίδης εξήγησε ότι πληρώνουμε την ακριβότερη ενέργεια στην Ευρώπη διότι πάνω από το 70% είναι εισαγόμενη, ενώ και το φυσικό αέριο που χρησιμοποιούμε είναι και αυτό πανάκριβο. Ο Προέδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ προειδοποίησε μάλιστα για κανόνια στην αγορά λόγω των πολλών ανεξόφλητων οφειλών. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι το συνολικό ποσό που χρωστούν οι πάροχοι ενέργειας λόγω της παρακράτησης τελών που κάνουν, αγγίζει το ένα δις ευρώ (!).

Την ίδια ώρα το πρόβλημα με τους ανεξόφλητους λογαριασμούς νοικοκυριών παραμένει, και παρά το κοινωνικό πρόσωπο που «προς ώρας» διατηρεί ακόμα η ΔΕΗ, η διακοπή ρευματοδότησης είναι μια αυτοματοποιημένη διαδικασία που ενεργοποιείται μετά τον δεύτερο ανεξόφλητο λογαριασμό.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X