Ελλάδα

Άλλη μια νύχτα αγωνίας στην Κεφαλονιά

Άλλη μια νύχτα αγωνίας στην Κεφαλονιά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρήψεις και στα δυο πύρινα μέτωπα. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στις 22:16 στην περιοχή Αλειμματάς είναι χωρίς ενεργό μέτωπο και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 14 πυροσβέστες με επτά οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο.

Οι νέες πυρκαγιές ξέσπασαν στην Κεφαλονιά το βράδυ της Πέμπτης σχεδόν ταυτόχρονα. Αρχικά δύο μέτωπα, το ένα στον Καραβάδο και το άλλο προς την Πάστρα στην περιοχή Αλειμματάς.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να προσεγγίσουν το μέτωπο της φωτιάς προς τον Άγιο Ανδρέα το οποίο υπολογίζεται ότι ξεπερνά το 1 χιλιόμετρο σε έκταση.

Οι κάτοικοι των χωριών έχουν μετακινηθεί σε υψηλότερα ασφαλή σημεία και αναμένουν με αγωνία τις εξελίξεις. Σύμφωνα με τους υπευθύνους το μοναστήρι δεν κινδυνεύει. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ξεσπάσει και δεύτερη φωτιά στο χωριό Κρεμμύδι που κινείται προς τον Κατελειό.

Ολη νύχτα έκαιγαν και συνεχίζουν να καίνε ακόμα πολλές εστίες : Καραβάδος, Δοριζάτα, Σιναπιάς, Αγιος Ανδρέας , Περατάτα… Έζησαν μια νύχτα φρίκης βλέποντας τις φλόγες να κατατρώνε εκτάσεις και να αγγίζουν σπίτια. Ευτυχώς χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες Πυροσβεστών, Εθελοντών, Αστυνομίας και πολιτών, αποφύγαμε τα χειρότερα. Μια τεράστια όμως έκταση από Περατάτα έως Σιμωτάτα και απο κάτω Βλαχάτα ώς Λουρδά, έχει γίνει κρανίου τόπος.

Και συνεχίζουμε 25 χιλιόμετρα στους Πρόννους, Περιοχή Σκάλας: Αλειματάς (Παλιά Σκάλα), Ρατζακλί.. νύχτα κόλασης και για τους ντόπιους και για τους χιλιάδες τουρίστες..
Είναι σαφές πια το “μήνυμα” των εμπρηστών : κατοικημένος περιοχές! έχει περισσότερη “πλάκα” το θέαμα των τρομαγμένων ανθρώπων… Και θα συνεχίσουν αφού είναι αόρατοι, αφού δεν πιάνονται.. Εγκλημα διαρκείας…
Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Κεφαλληνίας ανακοινώνεται ότι, λόγω του μεγάλου όγκου κλήσεων που δέχεται το  τηλεφωνικό κέντρο (100) σχετικά με τα περιστατικά πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται, για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους και στον τηλεφωνικό αριθμό 26710 22314.

Πηγή: kefalonitikanea.gr, kefaloniapress.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X