Χωρίς Κατηγορία

Πολιτική κρίση στη Βρετανία-Παραιτήθηκαν δύο υπουργοί τρίζει η καρέκλα του Τζόνσον

Πολιτική κρίση στη Βρετανία-Παραιτήθηκαν δύο υπουργοί τρίζει η καρέκλα του Τζόνσον
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με μομφές κατά του Μπόρις Τζόνσον παραιτήθηκαν οι υπουργοί Υγείας και Οικονομικών προκαλώντας πολιτικό σεισμό στη Βρετανία και δημιουργώντας νέο τεράστιο πρόβλημα στον πρωθυπουργό, οποίος κινδυνεύει ακόμα και με αποκαθήλωση. Ο παραιτηθείς υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ τόνισε προς τον Μπόρις Τζόνσον ότι «δεν μπορεί πλέον, με καλή συνείδηση, να συνεχίσει να υπηρετεί σε αυτή την κυβέρνηση», λέγοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο χρειάζεται «ισχυρό και με αρχές Συντηρητικό κόμμα».

Ζητείται… σοβαρότητα, λέει ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ

Λίγη ώρα μετά, την παραίτησή του από την κυβέρνηση ανακοίνωσε μέσω του Twitter ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να διοικείται «σωστά, με επάρκεια και σοβαρότητα».

«Αναγνωρίζω ότι αυτή μπορεί να είναι η τελευταία μου υπουργική θέση, αλλά πιστεύω ότι γι’ αυτά τα πρότυπα αξίζει να αγωνιστούμε και γι’ αυτό παραιτούμαι», σημείωσε ο Σουνάκ.

Ο Τζόνσον έχει πληγεί από τους ισχυρισμούς ότι απέτυχε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση σχετικά με έναν βουλευτή, που διορίστηκε σε ανώτερη θέση παρά τους ισχυρισμούς για σεξουαλικό παράπτωμα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X