Θέμα

Γεωργιάδης: Πιθανά τα μέτρα τύπου Μυκόνου και σε άλλα νησιά

Γεωργιάδης: Πιθανά τα μέτρα τύπου Μυκόνου και σε άλλα νησιά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Είναι λογικό να περιμένουμε αύξηση των κρουσμάτων τον Αύγουστο» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στη σημερινή επιδημιολογική εικόνα.

«Η πιθανότητα να εξαφανίσουμε τον ιό στην Ελλάδα, ενώ έχουμε ανοιχτά τα σύνορά μας (…), δεν είναι εφικτή» ανέφερε μεταξύ άλλων, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τόνισε ότι η προσπάθεια που καταβάλλεται αφορά στον περιορισμό του κορονοϊού και «στο μέτρο του εφικτού να μειώσουμε την πίεση στα νοσοκομεία».

Όπως είπε, μέχρι στιγμής, υπάρχει πίεση σύστημα υγείας ως προς τις εισαγωγές, αλλά όχι σε ό,τι αφορά τις ΜΕΘ.

Αναφορικά με τις εκτιμήσεις για τον Αύγουστο, ο υπουργός επεσήμανε ότι «είναι λογικό να αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων», καθώς όπως είπε, συγκεκριμένα, η Ελλάδα θα «βουλιάξει» από τουρίστες.

Ο κ. Γεωργιάδης, στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται για αυτό το ενδεχόμενο, συμπληρώνοντας ότι οι προβλέψεις των ειδικών έχουν ληφθεί υπ’όψιν από την κυβέρνηση και συμπεριλαμβάνονται στους σχεδιασμούς της.

Παράλληλα, σε ερώτηση για το εάν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστούν μέτρα τύπου Μυκόνου και σε άλλα νησιά, ο ίδιος τόνισε ότι «ασφαλώς και υπάρχει περίπτωση, εάν κάπου ξεφύγει η κατάσταση».

Αναφερόμενος στο μέτρο των υποχρεωτικών εμβολιασμών, ο ίδιος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ήμασταν διστακτικοί και είμαστε διστακτικοί, κανένας δεν θέλει να επιβάλλει κανενός είδους υποχρεωτικότητα σε κανέναν». Εντούτοις, όπως είπε, η πορεία της πανδημίας «δεν άφησε περιθώριο να δείχνουμε υπομονή για τους συγκεκριμένους κλάδους», όπου θα εφαρμοστεί το μέτρο.

«Εύχομαι κανένας εργαζόμενος στην Ελλάδα να μην χάσει τη δουλειά του επειδή δεν ήθελε να εμβολιαστεί» είπε ακόμη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X