Πολιτική

Μίκης Θεοδωράκης: Πλήθος κόσμου στη Μητρόπολη

Μίκης Θεοδωράκης: Πλήθος κόσμου στη Μητρόπολη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κόσμος όλων των ηλικιών σπεύδει από το πρωί στη Μητρόπολη, στο παρεκκλήσι της οποίας εκτίθεται η σορός του Μίκης Θεοδωράκη, για να αποχαιρετίσει τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη.

Στην ουρά για να πουν το δικό τους αντίο περίμεναν ο Κώστας Γαβράς και ο Βασίλης Βασιλικός.

Το πολύχρωμο πλήθος απλών ανθρώπων περιμένει υπομονετικά στη σειρά, φορώντας μάσκες, για να προσκυνήσει τη σορό του μουσικού και μαχητή ο οποίος σημάδεψε με το έργο τη ζωή του καθενός.

Ανάμεσα στο πλήθος και η γνωστή ηθοποιός Άννα Φόνσου.

«Τι να πω εγώ για τον Μίκη Θεοδωράκη. Νομίζω ότι περνάμε το μεγαλύτερο πένθος, είναι ο τελευταίος των μεγάλων, μεγάλων, έχω συνεργαστεί μαζί του.

Κάποτε πίστευα ότι δεν υπάρχουν αναντικατάστατοι, στην περίπτωση του Μίκη Θεοδωράκη πράγματι δεν υπάρχουν.

Καλό σου ταξίδι Μίκη. Έχουμε κάνει ένα CD που ηθοποιοί τραγουδάμε για το σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, δειλά του το πρότεινα και μου λέει μεγάλη μου τιμή. Υπάρχει αυτό το CD, είναι συλλεκτικό. Συνήθιζε να λέει πως του αρέσουν οι ηθοποιοί που σέβονται τους στοίχους, την ποίηση, είχε ένα κέφι. Όλα καλά ήταν πάνω στον Μίκη» λέει.

Η τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη θα γίνει την Τετάρτη στις 15:00, από την Μητρόπολη Αθηνών. Για τον εκλιπόντα θα μιλήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Νωρίτερα, εξάλλου, μπήκε τέλος στο αλαλούμ με την κηδεία και την ταφή του μεγάλου μουσικοσυνθέτη και θα τηρηθεί η επιθυμία του να ενταφιαστεί στον Γαλατά Χανίων.

Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, στις 11:00, στην εκκλησία του Γαλατά Χανίων, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο απαγορεύει στην κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, στο γιο του και τη χήρα του να έχουν οποιαδήποτε ανάμειξη στη διαδικασία διοργάνωσης της κηδείας του.

Σημειώνεται πως η κόρη του μεγάλου δημιουργού ήθελε να γίνει η ταφή του στο Βραχάτι. Εντός του Σαββατοκύριακου, όμως, κάμφθηκε η αντίστασή της και η οικογένεια, σύσσωμη, τάχθηκε υπέρ της κηδείας στον Γαλατά, όπου βρίσκονται και οι τάφοι των γονέων του Μίκη Θεοδωράκη και του αδελφού του.

Νέο πρόβλημα προέκυψε χθες για το γραφείο τελετών που είχε επιλέξει ο Μίκης Θεοδωράκης και οδήγησε μάλιστα στην καθυστέρηση μεταφοράς της σορού του στη Μητρόπολη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X