Κοινωνία

Αθάνατος! Στην κρητική γη αναπαύεται ο σπουδαίος Έλληνας Μίκης Θεοδωράκης

Αθάνατος! Στην κρητική γη αναπαύεται ο σπουδαίος Έλληνας Μίκης Θεοδωράκης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στην κρητική γη αναπαύεται ο Μίκης Θεοδωράκης, όπως ο ίδιος επιθυμούσε. Με ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του, την Άρνηση και τη μελωδία του Ζορμπά, αποχαιρέτησαν τραγουδώντας συγγενείς και φίλοι τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη στο κοιμητήριο του Γαλατά.

Πλήθος κόσμου, συγχωριανοί αλλά και άνθρωποι που βρέθηκαν στο Γαλατά από όλη την Κρήτη για να αποχαιρετήσουν τον Μίκη Θεοδωράκη, είχαν παραταχθεί σε όλο το μήκος της διαδρομής που διένυσε η πομπή από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου που τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία, έως το κοιμητήριο.

Με βουρκωμένα μάτια, ένα παρατεταμένο χειροκρότημα και φωνάζοντας «αθάνατος» άνθρωποι που τον γνώρισαν ή τον αγάπησαν μέσα από το έργο του, ήταν εκεί για να αποδώσουν τιμή σε εκείνον που όπως τόνισαν «ανέβασε την Ελλάδα λίγο ψηλότερα».

Η εξόδιος ακολουθία ολοκληρώθηκε με τον αποχαιρετισμό της κόρης του μεγάλου μουσουργού Μαργαρίτας Θεοδωράκη και στη συνέχεια ξεκίνησε η πομπή πεζή για τη μεταφορά της σορού στο κοιμητήριο του Γαλατά.

Η πορεία προς το Κοιμητήριο πραγματοποιήθηκε σε βαθιά συγκινητική ατμόσφαιρα, καθώς ο αποχαιρετισμός του μεγάλου μουσικοσυνθέτη έγινε με τα ριζίτικα τραγούδια «τον αντρειωμένο μην τον κλαις» και «ο Διγενής ψυχομαχεί».

Στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου βρισκόταν η οικογένειά του, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας , ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, η Ντόρα Μπακογιάννη, η Αλέκα Παπαρήγα, η Σοφία Σακοράφα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Παύλος Πολάκης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: EUROKINISSI

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X