Πολιτική

Novartis: Το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής «αδειάζει» την Προανακριτική Παπαγγελόπουλου

Novartis: Το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής «αδειάζει» την Προανακριτική Παπαγγελόπουλου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής που εκθέτει με τόσο καθαρό τρόπο τις αυθαιρεσίες της πλειοψηφίας. Είχε προηγηθεί η γνωμοδότηση που απαγόρευε την κλήση μαρτύρων που ήταν άσχετοι με την υπόθεση.

Βάσει της γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου, όπως ανέφεραν πηγές της ΝΔ στην επιτροπή, τα μη πολιτικά πρόσωπα δεν είναι εφικτό ούτε ως μάρτυρες να κληθούν, διότι όπως επισημαίνεται (στη γνωμοδότηση) δεν επιτρέπεται σε σχέση με τα μη πολιτικά πρόσωπα και καμία ανακριτική πράξη.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως στην περίπτωση που ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου (σ.σ. πόρισμα της επιτροπής και έγκρισή του από την Ολομέλεια για παραπομπή στο ειδικό δικαστήριο), υποχρεωτικά ασκείται δίωξη και στους τυχόν συμμέτοχους-μη πολιτικά πρόσωπα.

Επίσης, σημειώνουν ότι στην περίπτωση που υπάρχει ανοιχτή έρευνα από τη Δικαιοσύνη για τα μη πολιτικά πρόσωπα, για την ίδια υπόθεση, αν αποφασιστεί παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλου σταματά η έρευνα από τη Δικαιοσύνη για τα μη πολιτικά πρόσωπα και αυτά εξετάζονται μαζί με τον κ. Παπαγγελόπουλο.

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν πως αν η υπόθεση αρχειοθετηθεί για μη πολιτικά πρόσωπα, σε περίπτωση που ασκηθεί δίωξη σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου, η υπόθεση θα ανασυρθεί.

Αναφορικά με το πότε θα έπρεπε να κληθεί ο κ. Παπαγγελόπουλος για εξηγήσεις ενώπιον της ειδικής επιτροπής, πηγές από το κυβερνητικό κόμμα ανέφεραν ότι με βάση τη γνωμοδότηση εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια της επιτροπής.

Μετά από την τελευταία εξέλιξη, οι ίδιες πηγές θεωρούν πιθανότατο να μην κληθούν ούτε ως μάρτυρες οι κ.κ. Φιλιππάκης, Τάρκας και η κ. Παπαδάκου. Ούτε και οι εισαγγελείς της Εισαγγελίας Διαφθοράς που χειρίστηκαν την υπόθεση Novartis, Τουλουπάκη, Ντζούρας και Μανώλης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X