Θέμα

“Πόλεμος” Νίκου Δένδια και Κωνσταντίνου Φλώρου για εξοπλιστικά και αποστρατείες

“Πόλεμος”  Νίκου Δένδια και Κωνσταντίνου Φλώρου για εξοπλιστικά και αποστρατείες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Είναι κοινό μυστικό πως οι σχέσεις του Νίκου Δένδια με τον Κωνσταντίνο Φλώρο βρίσκονται στο χειρότερο δυνατό σημείο. Από τότε που ανέλαβε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας ο Νίκος Δένδιας δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί κάποιο κοινό σημείο συνεννόησης  στα βασικά θέματα με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ .


Και αυτή η μη συνεννόηση  φαίνεται πως δείχνει την έξοδο στον Κωνσταντίνο Φλώρο  με τις νέες κρίσεις. Οπως αναφέρουν πληροφορίες από έγκυρες πηγές ο Νίκος Δένδιας δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχτεί την τοποθέτηση Φλώρου σε οποιαδήποτε θέση που θα έχει σχέση με το υπουργείο Άμυνας. Θεωρεί ότι για τη ζημιά που έχει υποστεί το στράτευμα από τα όσα τραγικά συνέβησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις, φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης ο Αρχηγός.


Η διαφωνία όμως δεν ξεκίνησε από την αποστρατεία ή μη του Κ. Φλώρου. Η εντολή Δένδια για το «πάγωμα» των εξοπλιστικών προκάλεσε οργή στο ΓΕΕΘΑ που έσπευσε για πολλοστή φορά να κάνει το «άσπρο-μαύρο» και να υποστηρίξει ότι όλα αυτά είναι απλά δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Ο Ν. Δένδιας έδωσε εντολή «παγώματος» των εξοπλιστικών προγραμμάτων διαπιστώνοντας ότι η λίστα προτεραιοτήτων δεν συμβαδίζει με τις δυνατότητες και τις ανάγκες.

 

Το σημαντικό είναι πως το «πάγωμα» περιλαμβάνει και τον εκσυγχρονισμό του Στόλου κι αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα.
Το ΓΕΕΘΑ το οποίο παρουσίασε τον απολογισμό του 2023, δεν βρήκε να πει ΜΙΑ ΛΕΞΗ για τους νεκρούς της Λιβύης, την απώλεια της βάσης του Στεφανοβικείου, τα όσα έγιναν σε Αγχίαλο και Έβρο και άλλα πολλά. Ούτε υποψία αυτοκριτικής στον απολογισμό του!

Οπως τονίζει σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα η εφημερίδα Κυριακάτικη Kontra ο Νίκος Δένδιας έχει την άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει σε μια δεκαετία να διπλασιάσει τον πληθυσμό της και το ΑΕΠ της αν θέλει να επιβιώσει, άποψη που ο υπουργός Άμυνας εξέφρασε στην συζήτηση με τους δημοσιογράφους του στρατιωτικού ρεπορτάζ.
Η αναφορά του δείχνει ότι δεν μπορούν να γίνουν όλα όσα προγραμματίζονται χωρίς να αυξηθεί η οικονομία της χώρας. 

Για περισσότερες πληροφορίες στο εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ της Κυριακάτικης Kontra.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X