Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ δίνει από την πίσω πόρτα συγχωροχάρτι στους Ρώσους ολιγάρχες

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ δίνει από την πίσω πόρτα συγχωροχάρτι στους Ρώσους ολιγάρχες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η αποκάλυψη ότι οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καταψήφισαν τροπολογία για κυρώσεις σε Ρώσους ολιγάρχες προκάλεσε αίσθηση.

«Την ώρα που οι ευρωβουλευτές της ΝΔ συκοφαντούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν δεν ψήφισαν οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία, από την πίσω πόρτα έδιναν συγχωροχάρτι στους Ρώσους ολιγάρχες», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η ΝΔ καταψήφισε την τροπολογία της ευρωομάδας της Αριστεράς να τους επιβληθούν κυρώσεις», σημειώνει και καταλήγει: «Οφείλουν να δώσουν καθαρές εξηγήσεις για ποιο λόγο επιλέγουν να ρίχνουν στα μαλακά τους Ρώσους ολιγάρχες και υποστηρικτές του Βλαντιμίρ Πούτιν, την ώρα που ο ουκρανικός λαός δέχεται τη μια ρωσική επίθεση μετά την άλλη».

Υπενθυμίζεται ότι η τροπολογία, η οποία δεν πέρασε για λίγες ψήφους, αναφέρεται στην ύπαρξη κρυφών περιουσιακών στοιχείων των Ρώσων ολιγαρχών των Paradise Papers σε φορολογικούς παραδείσους και καταγράφονται. Η τροπολογία τονίζει την ανάγκη διαφάνειας σε σχέση με τα κρυφά περιουσιακά στοιχεία των ολιγαρχών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X