Συνταγές

Γκιούλμπασι με χαλούμι και φρέσκα μυρωδικά

Γκιούλμπασι με χαλούμι και φρέσκα μυρωδικά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Γκιούλμπασι με χαλούμι και φρέσκα μυρωδικά!

Υλικά για 4 μερίδες
500γρ. αρνί (μπούτι)
500γρ. χοιρινό
200γρ. χαλούμι κομμένο σε κύβους ή κεφαλογραβιέρα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας λευκό κρασί
4-5 κόκκους μπαχάρι
1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο
1 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια
1 κουτ. σούπας δυόσμο
αλάτι χοντρό
πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
4 λαδόκολλες μεγάλες,διπλωμένες στη μέση

Διαδικασία
Κόβετε το κρέας σε μεγάλους κύβους.

Πολτοποιείτε στο γουδί το σκόρδο, το μπαχάρι και το αλάτι, το πιπέρι και τα μυρωδικά με το μισό ελαιόλαδο, μέχρι να γίνουν σαν πηχτή αλοιφή. Αλείφετε καλά το κρέας με το μείγμα.

Μοιράζετε το κρέας και το χαλούμι στις λαδόκολλες. Ραντίζετε με λίγο κρασί. Τυλίγεται και κλείνετε πολύ καλά με σπάγκο για να μείνουν οι χυμοί του φαγητού μέσα στις λαδόκολλες. Ψήνετε μέσα σε ένα ταψί με λίγο νερό, στους 170°C για 2½ με 3 ώρες, μέχρι να γίνει το κρέας πολύ μαλακό. Σερβίρετε με τηγανητές πατάτες ή μια δροσερή πράσινη σαλάτα.

Βελουτέ πατάτας με λάδι τρούφας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X