Ελλάδα

Ανδρέας Γεωργίου: 2 χρόνια φυλακή με τριετή αναστολή

Ανδρέας Γεωργίου: 2 χρόνια φυλακή με τριετή αναστολή
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ενοχος για το γεγονός ότι δεν ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο  της ΕΛΣΤΑΤ για την αποστολή στην Eurostat των στοιχείων για το έλλειμμα τον Οκτώβριο του 2010, κηρύχθηκε ο Ανδρέας Γεωργίου από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, το οποίο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή.

Η ποινή επιβλήθηκε για μια από τις τρεις πράξεις που συνιστούν το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να κριθεί γιατί δεν ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο  της ΕΛΣΤΑΤ για την αποστολή στην Eurostar των στοιχείων για το έλλειμμα τον Οκτώβριο του 2010.

Αντίθετα το δικαστήριο κήρυξε αθώο τον Ανδρέα Γεωργίου για το ότι δεν συγκαλούσε το ΔΣ της αρχής όπως προβλέπει ο νόμος αλλά και για το γεγονός ότι διατηρούσε παράλληλα για 6 μήνες τη θέση του στο ΔΝΤ και στην ΕΛΣΤΑΤ.

Ο εισαγγελέας στην αγόρευση του τόνισε ότι η πράξη που αποδίδεται στον κατηγορούμενο έχει ιδιαίτερη ηθική απαξία και για αυτό πρότεινε να μην του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, άποψη που υιοθέτησε και το δικαστήριο.

Τους επόμενους μήνες αναμένεται και η κρίση του Αρείου Πάγου σχετικά με την κακουργηματική κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X