Επιλογές

Η συνταγή της επιτυχίας υψηλής ανάπτυξης χωρίς φόρους

Η συνταγή της επιτυχίας υψηλής ανάπτυξης χωρίς φόρους
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με την ελπίδα να το δει κανένα υπουργικό ή πρωθυπουργικό μάτι ή να το ακούσει κανένα αυτί, ο eretikos.gr παραθέτει τη συνέντευξη που έδωσε στο Σκάι ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών,  οποίος τόνισε εμφατικά ότι πετύχαμε την ανάπτυξη χωρίς νέους φόρους.

Μάλιστα τόνισε ότι «σε καιρό ύφεσης οι φόροι είναι αντιπαραγωγικοί, μειώσαμε τις δαπάνες».

Η συνταγή αυτή των φόρων ακολουθήθηκε και στην Κύπρο, αλλά δεν δούλεψε, μειώσαμε τις δαπάνες, πρόσθεσε ο Χ. Γεωργιάδης.

Με τη μείωση των δαπανών  δεν χρειάστηκαν νέοι φόροι, ενώ οι δημόσιες δαπάνες αυξάνονται μεν, αλλά με μέτρο», επισήμανε.

Η συνταγή ήταν πολύ απλή κατά τον Χ. Γεωργιάδη.  «θα ξοδέψουμε όσα θα εισπράξουμε και θα έχουμε αυξημένα έσοδα λόγω της ανάπτυξης».

Το δεύτερο μυστικό είναι οι επενδύσεις. «Η κυπριακή κυβέρνηση στηρίζει, δε δυσκολεύει τις επενδύσεις», ρίχνοντας βεβαίως μία μπηχτή κατά Ελλάδα μεριά.

Στο σκέλος της διαπραγμάτευσης εξήγησε τη στρατηγική της Κύπρου λέγοντας  ότι «φρόντισε να προχωρήσουν γρήγορα και οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς ξεπερνώντας τις μνημονιακές υποχρεώσεις σε σχέση με το έλλειμμα ,για να μην υπάρξουν αλλεπάλληλες συζητήσεις και να ανοίξει ο δρόμος για την ανάκαμψη της οικονομίας».

«Δεν μπορεί να κινηθεί η οικονομία αν δεν εμπεδωθεί με τρόπο στέρεο και σταθερό η αίσθηση της οικονομικής εμπιστοσύνης, η αβεβαιότητα δεν βοηθά. Από πολύ νωρίς προσπαθήσαμε να καλλιεργήσουμε κλίμα  εμπιστοσύνης, γιατί δεν αρκούν τα λόγια, αλλά χρειάζονται ενέργειες για να εμπεδωθεί το κλίμα εμπιστοσύνης σε μια οικονομία» είπε ο Χ..Γεωργιάδης  ο οποίος τόνισε ότι η κυπριακή οικονομία συνεχίζει την ανάκαμψη της για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με την ανάπτυξη φέτος να φτάνει το 3,5%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X