Ελλάδα

Οκτώ μήνες φυλάκισης στον Κώστα Βαξεβάνη για δυσφήμιση της συζυγου του Στουρνάρα

Οκτώ μήνες φυλάκισης στον Κώστα Βαξεβάνη για δυσφήμιση της συζυγου του Στουρνάρα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε φυλάκιση 8 μηνών με τριετή αναστολή, καταδίκασε το τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών τον Κώστα Βαξεβάνη, στη δίκη που είχε με τη σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνας Νικολοπούλου.

Η απόφαση, ανακοινώθηκε λίγο πριν από τις 21.30 το βράδυ της Τετάρτης από το πρόεδρο του δικαστηρίου,  και αναφέρει ότι έκρινε ένοχο τον εκδότη δημοσιογράφο για δυσφήμηση δια του Τύπου στην πολύκροτη υπόθεση που αφορά σε προσβλητικό δημοσίευμα κατά της κυρίας Νικολοπούλου.

Ο δημοσιογράφος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Η μήνυση αφορούσε σε δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc στο οποίο περιλαμβανόταν φωτογραφία της μηνύτριας και του συζύγου της με λεζάντα «στο ΚΕΕΛΠΝΟ βάφτισαν τον καρκίνο κολλητικό για να πάρει λεφτά η οικογένεια Στουρνάρα».

Ο εισαγγελέας της έδρας, στην αγόρευση του, τόνισε ότι δεν μπορεί να καταλήξει εάν αυτά που αναφέρονταν στο δημοσιευμα είναι αληθή ή ψευδή καθώς εκκρεμεί η δικαστική έρευνα για την υπόθεση. Ωστόσο ήταν σαφής λέγοντας ότι «η αμφιβολία όμως είναι πάντα υπέρ του κατηγορουμένου που είχε την πεποίθηση ότι αυτό που υποστήριζε ήταν αληθές, άρα δεν στοιχειοθετείται συκοφαντική αλλά απλή δυσφήμιση». Επισήμανε πάντως ότι, ανεξαρτήτως του δικαιολογημένου ενδιαφέροντος για την υπόθεση, ο τρόπος του δημοσιογράφου ήταν εξυβριστικός.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X