Ελλάδα

Το δύο λάθη και το ¨καρφί¨ που οδήγησαν στην απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη

Το δύο λάθη και το ¨καρφί¨ που οδήγησαν στην απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ενα πεταγμένο κινητό, η αγορά κινητών και καρτών και ένα ¨καρφί¨ ήταν οι τρεις παράγοντες που βοήθησαν την αστυνομία να απελευθερώσει τον μεγαλοεπιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη και να συλλάβει τους απαγωγείς.

Όπως όλα δείχνουν οι δράστες της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη έκαναν λάθη. Ωστόσο φαίνεται ότι οι αστυνομικοί είχαν αρχικά πληροφορίες από άνθρωπο ο οποίος γνωρίζει τους απαγωγείς.

Η εφημερίδα “Έθνος” σε ρεπορτάζ της αναφέρει ότι ένας άνθρωπος που γνώριζε καλά τους απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη κελάηδησε και έδωσε χρήσιμες και κρίσιμες πληροφορίες στους αστυνομικούς. Αυτό ήταν ένα κρίσιμο πρώτο βήμα για να σφίξει ο κλοιός των παρακολουθήσεων. Πρόκειται για έναν άνθρωπο με διασυνδέσεις στον χώρο της νύχτας.

Ενα λάθος βοήθησε τους αστυνομικούς να πλησιάσουν περισσότερο τους απαγωγείς. Το διέπραξε ένας 44χρονος, ο οποίος πλέον έχει συλληφθεί, όταν έπεσε σε μπλόκο της αστυνομίας κοντά στο Ρέθυμνο.

Ο άνδρας έχασε την ψυχραιμία του, πέταξε το κινητό του λίγο πριν το μπλόκο. Οι αστυνομικοί προσποιήθηκαν ότι δεν κατάλαβαν τίποτα και τον άφησαν να φύγει. Το κινητό εντοπίστηκε και ο ίδιος μπήκε στο στόχαστρο και άρχισε στενή παρακολούθηση, καθώς ήταν γνωστό ότι οι απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη χρησιμοποιούσαν καρτοκινητά.

Αμέσως, εκτός από τον 44χρονο, μπήκαν σε στενή παρακολούθηση όλοι οι χώροι πώλησης καρτοκινητών και καρτών κινητής τηλεφωνίας.

Έτσι οι αστυνομικοί έφτασαν στην 16χρονη κοπέλα η οποία αγόραζε κάρτες και φθηνά κινητά τα οποία χρησιμοποιούσαν οι απαγωγείς και αυτό ήταν το δεύτερο λάθος, που έφερε τους αστυνομικούς ακόμα πιο κοντά στους απαγωγείς.

Ο εντοπισμός της 16χρονης οδήγησε τους αστυνομικούς να συνδέσουν με την υπόθεση και τον πατέρα της, τον 60χρονο μεσίτη, ο οποίος βρίσκεται από χθες στα χέρια της αστυνομίας.

Σιγά, σιγά μέσω παρακολουθήσεων άρχισαν να σχηματίζουν τη βασική ομάδα των απαγωγέων. Σε αυτή φάνηκε να συμμετέχουν ένας 44χρονος ιδιοκτήτης νυχτερινών μαγαζιών, ένας 42χρονος που είχε αναλάβει διάφορες εργασίες για την ομάδα αλλά και ο 43 ιδιοκτήτης της μάνδρας-φυλακή του Μιχάλη Λεμπιδάκη, μαζί με τον 40χρονο υπάλληλό του με καταγωγή από τα Σκόπια.

Οι πληροφορίες από το… πουλί της νύχτας που κελάηδησε βοήθησε τους αστυνομικούς να κατανοήσουν τον τρόπο δράσης και την δομή της ομάδας των απαγωγέων. Έτσι θεωρούν ότι στην κορυφή, εγκέφαλος, πιθανότατα, της απαγωγής είναι ο 45χρονος που στο παρελθόν είχε απασχολήσει δύο φορές την αστυνομία.

Τον περασμένο Μάρτιο είχε πρωτοστατήσει σε επεισόδια κατά τη διάρκεια πλειστηριασμού κατοικίας μιας γυναίκας από το Ρέθυμνο, ενώ παλιότερα είχε συλληφθεί για πυροβολισμούς και μικροεπεισόδια.

Ο 45χρονος μαζί με τον 44χρονο που είχε πετάξει το κινητό τηλέφωνο στη θέα του μπλόκου της αστυνομίας, ήταν από τους πρώτους που είχαν στοχοποιηθεί από τους αστυνομικούς για τη συμμετοχή τους στην απαγωγή του επιχειρηματία.

Ως τώρα έχουν περάσει χειροπέδες σε 12 άτομα. Ανάμεσά τους και σε έναν άνδρα που είχε εμπλακεί και στην υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και ο οποίος προς το παρόν κρατείται γιατί κατείχε παράνομα όπλα. Φαίνεται, ωστόσο, ότι το κουβάρι ακόμη ξετυλίγεται.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X