Παρασκήνιο

150 ευρώ: Φήμες για εκλογές το φθινόπωρο

150 ευρώ: Φήμες για εκλογές το φθινόπωρο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τελικά μόνο θετικό αντίκτυπο δεν είχε η κυβερνητική εξαγγελία για το χαρτζιλίκι των 150 ευρώ στους νέους, παρά τις προσδοκίες του Μεγάρου Μαξίμου ότι με το μέτρο αυτό θα καταφέρει να κλέψει τις εντυπώσεις.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης  μίλησαν για εξαγορά της νέας  γενιάς, ενώ παράλληλα δημιουργήθηκαν πολλά   ερωτηματικά για τις προθέσεις του Μεγάρου Μαξίμου το  επόμενο διάστημα .

Το γεγονός μάλιστα ότι τίποτα απ’ ότι είχε διαρρεύσει η κυβέρνηση για τα προνόμια των εμβολιασμένων πολιτών  δεν ανακοινώθηκε χθες  πυροδότησε τα σενάρια για πρόβλημα με τους επιστήμονες ή ακόμα και πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο. Όπως είναι γνωστό κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι   θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση, χωρίς μάσκες, σε κλειστούς χώρους- κινηματογράφους, θέατρα, συνοικιακούς χώρους, φεστιβάλ, αθλητικές εκδηλώσεις, εστιατόρια, μπαρ κλπ.- Διευκόλυνση  σε μετακινήσεις και ταξίδια χωρίς την υποχρέωση τεστ, ενώ μέτρα θα υπήρχαν και για την διευκόλυνση των ιδιοκτητών επιχειρήσεων

Τα ερωτηματικά που  προκύπτουν είναι πολλά και κανείς από την κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένος να απαντήσει.:

-Γιατί η κυβέρνηση δεν εξήγγειλε κανένα από  τα μέτρα που είχε διαρρεύσει η ίδια πριν από λίγες μέρες.  Υπήρξε διαφωνία των επιστημόνων για τις διευκολύνσεις καθώς όπως φαίνεται η μετάλλαξη «Δέλτα» καλπάζει;

Υπήρξαν συνταγματικά κωλύματα τα οποία το Μέγαρο Μαξίμου θεωρούσε ότι θα τα ξεπεράσει και τελικά δεν το κατάφερε;

Εκτιμήθηκε ότι ο διαχωρισμός των εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων πολιτών θα δημιούργησε μεγάλες αναταραχές στην κοινωνία;

Όπως και να έχουν τα πράγματα η αλήθεια είναι ότι «το χαρτζιλίκι « στους νέους ξάφνιασε δυσάρεστα ακόμα και τους καλόπιστους σχολιαστές της κυβέρνησης.

Παράλληλα επανέφερε δυναμικά τα σενάρια για πρόωρες εκλογές στο φθινόπωρο. Και αυτό γιατί η ΝΔ εμφανίζεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις να έχει μεγάλο πρόβλημα στην νέα γενιά από 18 έως και τριάντα χρονών.

Προφανώς οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη θεώρησαν ότι μια τέτοια κίνηση θα λειτουργούσε κατευναστικά στους νέους –οι οποίοι σε ένα βαθμό βρέθηκαν στο στόχαστρο της κυβέρνησης εν μέσω πανδημίας- ενώ θα ενισχυθούν και κάποιοι τομείς της οικονομίας.

 Γι αυτό άλλωστε οι υπουργοί που μίλησαν χθες επικεντρώθηκαν  με ζήλο στα προβλήματα της νέας γενιάς τα οποία όπως φαίνεται κοστολογούνται έναντι …150 ευρώ.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε χθες και το γεγονός ότι ενώ ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του μιλούσαν για το θέμα των εμβολιασμών από το τραπέζι έλειπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας  .

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X