Ο Προβοκάτορας

Θαυμάστε έναν δημοκράτη που από “πρασινοφρουρός” φόρεσε τη “γαλάζια” στολή και ύψωσε το λάβαρο του αλαζονικού 41%

Θαυμάστε έναν δημοκράτη που από “πρασινοφρουρός” φόρεσε τη “γαλάζια” στολή και ύψωσε το λάβαρο του αλαζονικού 41%
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η κατάντια των Ελλήνων πολιτικών με ευλύγιστη μέση και άφθονη δόση αλαζονείας και γενιτσαρισμού αποτυπώνεται στο πρόσωπο ενός πρώην πρασινοφρουρού, που σάλταρε στο τρένο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Σωτήρης Σέρμπος, ένας άγνωστος αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, αναλυτής του ΕΛΙΑΜΕΠ και πρώην στενός συνεργάτης και σύμβουλος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη είναι το νέο υβρίδιο της ελληνικής πολιτικής σκηνής.

Πριν από δύο μήνες  έγινε γνωστός όταν ανακοινώθηκε πως θα είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές, κερδίζοντας τα πέντε λεπτά δημοσιότητας.

Ο κύριος Σέρμπος έχει και παρελθόν όταν από το πράσινο μετερίζι που του παραχώρησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, τον Φεβρουάριο του 2022 είχε επικρίνει σκληρά τον Κυριάκο Μητσοτάκη  για τη στάση του στα ελληνοτουρκικά, υποστηρίζοντας ότι εξέθεσε την Ελλάδα, υπονόμευσε τη αξιοπιστία της και πως η ελληνική κυβέρνηση ακολουθεί την ατζέντα που θέτει η Τουρκία.

 

Από τότε, πολύ νερό κύλησε στο αυλάκι και προφανώς «ξέπλυνε» το πράσινο χρώμα.

Και ο ξεπλυμένος Σωτήρης Σέρμπος αφού έσπευσε στη στοργική αγκαλιά του Κυριάκου για τους πράσινους που αλληθωρίζουν προς το μητσοτακισμό με το θράσος του γενίτσαρου ύψωσε το γαλάζιο λάβαρο της αλαζονείας, που είναι χαρακτηριστικότων εκφραστών της κυβερνητικής πολιτικής

Τον Μάρτιο του 2024 ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και μόλις ένα μήνα μετά, το… 41% άρχισε να «αποδίδει καρπούς»…

«Σας επιτρέψαμε να κυβερνήσετε τέσσερα χρόνια», φώναζε με περισσή έπαρση στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Τσίπρα, αφήνοντας άφωνους όσους άκουσαν αυτό που ξεστόμισε, το οποίο εκφράζει όλη την αλαζονεία της γαλάζιας εξουσίας και ιδίως των γενιτσάρων του μητσοτακικού καθεστώτος.

Αλήθεια που ήταν τότε ο αίλουρος υποψήφιος ευρωβουλευτής και αν ήθελε είχε την ισχύ να απαγορεύσει στο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει; Πού ήταν αυτός ο δημοκράτης που θα απαγόρευε την εκλεγμένη να κυβερνήσει…

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X