Οικονομία

Άδωνις Γεωργιάδης: Ιδού τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων! video

Άδωνις Γεωργιάδης: Ιδού τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων! video
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Για τρίμηνη αναστολή της πληρωμής των χρεών τους για τους δικαιούχους των 800 ευρώ και τις επιχειρήσεις που πλήττονται μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο του νέου πακέτου μέτρων στήριξης της οικονομίας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης και το… κάλεσμα στις επιχειρήσεις

Πάντως, ο Άδωνις Γεωργιάδης κάλεσε όσες επιχειρήσεις και όσους επαγγελματίες μπορούν και τους το επιτρέπουν τα οικονομικά τους, να πληρώσουν κανονικά για να μη «χαθεί» η κουλτούρα πληρωμών που χτίστηκε με δυσκολία κατά τα τελευταία χρόνια.

Ο υπουργός Ανάπτυξης είπε επίσης πως το υπουργείο, για την ενίσχυση των επιχειρήσεων, αναλαμβάνει την αποπληρωμή για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο όλων των επιτοκίων των ενήμερων επιχειρηματικών δανείων, μέτρο που μπορεί να επεκταθεί κατά 2 μήνες, αν και εφόσον η κρίση συνεχιστεί.

Σταϊκούρας: 1,7 εκατ. μισθωτοί θα πάρουν τα 800 ευρώ! Τι θα γίνει με το δώρο Πάσχα

Ανακοίνωσε επίσης πως θα υπάρξει νέα συνεννόηση με τις τράπεζες για λύση στο ζήτημα των επιταγών. Ήδη έχει ανακοινωθεί παράταση 75 ημερών. Αυτό δημιουργεί σε εξαγωγικές επιχειρήσεις πρόβλημα ρευστότητας και τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει τρόπος για την διευκόλυνση της αποπληρωμής των επιταγών αυτών.

Αρχές Απριλίου το υπουργείο Ανάπτυξης καταθέτει το πρώτο δισ. για να δημιουργηθεί ο εγγυοδοτικός μηχανισμός για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που πλήττονται. Ως τις αρχές Μαΐου θα πάρουν από τις τράπεζες δάνεια κινήσεως εγγυημένα από το κράτος για να λειτουργήσουν γρηγορότερα.

Δείτε όσα είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X