Auto - Moto

ΙΧ: Πολύ αυστηρότερες ποινές για παραβάτες-Πότε τιμωρούνται ισόβια

ΙΧ: Πολύ αυστηρότερες ποινές για παραβάτες-Πότε τιμωρούνται ισόβια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αυτοκίνητο: Αντιμέτωποι ακόμα και με ισόβια θα βρεθούν οδηγοί αυτοκινήτου οι οποίοι υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών προκάλεσαν περισσότερους τους ενός θανάτους. Οι αυστηρότερες ποινές περιλαμβάνονται στο Νέο Ποινικό Κώδικα.

Επίσης αντιμέτωποι με αυστηρότερες ποινές θα βρεθούν όσοι οδηγοί υποπίπτουν σε παραπτώματα  σε περιπτώσεις υπερβολικής ταχύτητας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», το άρθρο 290Α του νέου Ποινικού Κώδικα προβλέπει τιμωρία για τους οδηγούς που μετέχουν σε αυτοσχέδιους αγώνες, που οδηγούν υπό την επήρεια μέθης ή ναρκωτικών ουσιών, που οδηγούν στο αντίθετο ρεύμα και που οδηγούν όχημα τεχνικά ανασφαλές ή επικίνδυνα φορτωμένο.

Για να έχετε το κεφάλι σας πάντα ήσυχο κάντε κλικ εδώ και κερδίστε έκπτωση από τον eretiko.gr

Μάλιστα, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ, οι ποινές μπορεί να επιβληθούν ακόμα και χωρίς πρόκληση τροχαίου ατυχήματος. Ειδικότερα, ποινή φυλάκισης μέχρι τρία έτη προβλέπεται εάν προέκυψε κίνδυνος για πράγματα, ενώ ενός έτους έως πέντε έτη φυλάκιση εάν προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο. Αν η πράξη προκάλεσε θάνατο, επιβάλλεται κάθειρξη 10-15 ετών, ενώ για περισσότερους νεκρούς έως και ισόβια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X