Αναλύσεις

Επιτελικό μπάχαλο και κυβερνητικές αρρυθμίες 40 μέρες μετά τις εκλογές

Επιτελικό μπάχαλο και κυβερνητικές αρρυθμίες 40 μέρες μετά τις εκλογές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Επιτελικό μπάχαλο προκαλεί το γεγονός της ξεκούρδιστης επιτελικής ορχήστρας της κυβέρνησης, μόλις σαράντα ημέρες μετά την εκλογική νίκη της Ν.Δ. Η αλυσίδα των γαλάζιων αστοχιών, αρρυθμιών και ολιγωριών απλώνεται σε πολλαπλά μέτωπα, προκαλώντας αντιδράσεις που έχουν θορυβήσει το Μαξίμου. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει ένα επικοινωνιακό restart, με σκοπό να τιθασεύσει την κοινωνική δυσφορία.

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού ισχυρίζονται ότι λαμβάνουν τα μηνύματα των πολιτών από τα θερμά πεδία. Οι ατελείωτες ώρες έξω από το Κτηματολόγιο, οι καταπατήσεις των ελεύθερων παραλιών, τα αραιά δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες, ο καλπασμός των τιμών σε καύσιμα και τρόφιμα, καθώς και τα αβάστακτα -για τη μέση οικογένεια- φοιτητικά ενοίκια, συγκροτούν το αυγουστιάτικο πιεστικό πλαίσιο για τη Ν.Δ.

Το καμπανάκι της δυσαρέσκειας, φέρεται να άκουσε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός θέτοντας τον στόχο της «διαρκούς βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών», κατά τον χαιρετισμό του, στην εκδήλωση για την υποψηφιότητα Πτωχού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Από το κυβερνητικό επιτελείο αφήνουν να διαρρεύσει ότι η θερινή ραστώνη δεν θα ανακόψει τις προσπάθειες βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνεχείς συσκέψεις με τους υπουργούς του ώστε «να ενημερώνεται για την πρόοδο των κυβερνητικών δράσεων και πολιτικών».

Ξεμένει από την αντιΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδα

Το ζήτημα για τη Ν.Δ. είναι ότι, πλέον, δεν διαθέτει τα πολιτικά – επικοινωνιακά περιθώρια ώστε να μετακυλίσει τις ευθύνες για τις επιμέρους δυσλειτουργίες στον…ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, άλλωστε, κρατά το τιμόνι της χώρας από το 2019 και επανεξελέγη με σημαία τη συνέχεια του έργου του. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αναφέρει, παρ’ όλα αυτά, ότι τα προβλήματα δεν θα λυθούν από τη μία μέρα στην άλλη. «Όμως, σημασία έχει, όταν κάνεις τον απολογισμό σου, σε κάθε επιμέρους θέμα, να έχεις κάνει σημαντικά βήματα», όπως είπε.

Κτηματολόγιο: Το πλήγμα στην «ψηφιακή επανάσταση»

Οι εικόνες με την πολύωρη ταλαιπωρία των πολιτών έξω από το Κτηματολόγιο Αθηνών συνιστούν καίριο πλήγμα στο αφήγημα της «ψηφιακής επανάστασης». Σε αυτό το φόντο, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης ανακοίνωσε ότι από τις 28 Αυγούστου θα λειτουργήσει ψηφιακή πλατφόρμα με την οποία θα δίνεται ηλεκτρονικά αριθμός προτεραιότητας για να αποφεύγεται η ταλαιπωρία σε μεγάλες ουρές αναμονής.

Από την κυβέρνηση, ωστόσο, δεν δίδεται ουσιαστική απάντηση για το γεγονός ότι αποχώρησαν και οι 45 υπάλληλοι που εργάζονταν στο Κτηματολογικό Γραφείο, με αποτέλεσμα να λειτουργεί με εργολαβικό προσωπικό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X